Diskuterade ämnet MOD med min bästa vän A häromdagen. Och jag sa att hela livet handlade om att våga: våga ta risker, våga chansa, våga bli dissad, våga gråta, våga vara ärlig, våga öppna sig, våga ta för sig, våga älska och bli älskad.

Jag älskar det här uttrycket och jag har det som livsmotto:

Frisk vågat – hälften vunnet!

När du raggar är det just DET du ska leva efter. För allt i livet handlar om att slänga sig ut i farozonen, gör du aldrig det kammar du heller aldrig hem högsta vinsten.

Jag försökte förklara det såhär för A:

Jag: – Ditt kärleksliv kan jämföras med att försöka korsa en väg.

A: – Öhh, okej? hahaha…hur då menar du?

Jag: – Ja men du går mot övergångsstället, bilarna har stopplikt men alla i stan kör inte efter den regeln, folk kör sitt eget race, du närmar dig övergångsstället och bilarna ser att du är på väg ut, vad gör du då?

A: – Tittar åt höger och vänster?

Jag: – Ja, först gör du det! Lite fort rekommenderar jag bara, inte vara alltför noga med den saken. Och sen då?

A: – Ja, du väntar på att bilen som kommer ska stanna så du kan gå över?

Jag: – NEJ! Du tar tre steg ut mitt i gatan, men har hela tiden stenkoll på bilen som är på väg mot dig så, just in case han bestämmer sig för att köra sitt totala egna race och ramma dig, hinner du hoppa undan och tillbaka upp på vägkanten. 

A: – Aaaah, du tänker så. Ja men så brukar jag oftast göra, stiga rakt ut!

Jag : – Precis, jag med! Och i 9 fall av 10 stannar bilen och allt går bra. Friskt vågat – mer än hälften vunnet skulle jag vilja säga. Och det är EXAKT så du ska tänka som singel. 

Hänger du med? 😉

Släng dig ut i dejtingvärlden, men ta bara 3 steg och var förberedd på att backa om du möter en idiot, men se till att våga, för 9 av 10 kommer säkert i alla fall inte köra över dig. Inte i första stadiet anyway!

(Foto 2: Magnus Eriksson)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 2 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.