Många frågor mig hur man lättast kan bli mer kompis kompis med sina kollegor i stället för att vara ”kollegekompisar”. Det faller inte alltid naturligt för alla att ta relationen ett steg vidare – och börja umgås utanför arbetsplatsen. Då brukar jag tipsa om det här:

Hitta en gemensam hobby eller ett gemensamt intresse som ni delar – och ta det som en första utgångspunkt för er vänskapsdejt utanför jobbet.

Exakt det gjorde jag med en av våra nyaste tillskott på kontoret, J, en tjej som jag även bloggat om förut, vilket du kan läsa om här.

Hon är utbildad PT (+ har denna blogg) och därför frågade jag henne om hon ville träna tillsammans med mig i gymmet vi har här i källaren på kontoret. Det ville hon gärna! Dessutom fick hon hjälpa mig att komma igång och gav mig massa bra tips på cirkelövningar som vi körde (för ja, jag är som sagt sjukt otränad just nu och det var typ 1 år sen jag var på gymmet!).

Jag vet inte vad J tyckte i och för sig, men jag tyckte i alla fall att vi fördjupade vår relation! Plötsligt pratade vi inte bara jobb utan mycket mer fritid, träning och andra gemensamma intressen vi har. 🙂

Det är lite som att trycka på en knapp du vet, när det väl är gjort rullar relationen på snabbt. Och jag känner att vi kommer närmre och närmre varann för varje dag som går. Dessutom hjälpte hon mig i gymmet vilket har öppnat upp för hjälpsamhet i vår relation, så nästa gång var det min tur att hjälpa henne med ett problem hon hade. Och för varje gång blir vår relation djupare.

Så nyckeln är:

Hitta ett gemensamt intresse och bestäm träff inom den ramen som en första dejt utanför jobbet!

Det är inte pushigt, jobbigt eller påträngande – bara kul och lättsamt!

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 3 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.