Så otroligt många av såväl mina kvinnliga klienter som singelvänninor delar samma dröm, oavsett om de är 20, 30 eller 40. Alla söker de The perfect Man även kallad ”alfahanen” av mig själv. De jagar en dröm som de inte ens vet om de vill ha.

Det måste vara svårt att vara man i dag kan jag därför krasst konstatera, om än på ett komiskt vis.

Männen ska inte bara vara starka, beskyddande och gentlemannamässiga. De ska även vara manliga, modeintresserade, sportiga och supersociala. Men absolut inte metrosexuella, gymfanatiska eller spexare.

De ska kunna jaga bovar mitt i natten och baka bullar mitt på dagen. Fixa hustak och trasiga bilar på lördagen, välja inbjudningskort och dukning till den stora festen på söndagen.

De ska vara mannen alla väninnor, och även svärmor, vill ha och personen allas respektive önskar att de var.

De ska inte vara för snälla, mesiga, töntiga eller gråta för mycket. Men samtidigt måste de ha såväl analytiskt som känslomässigt djup, kunna prata känslor, konfrontera känsliga saker, lyssna och stötta. Och icke att förglömma, även ge handfasta välfungerande råd – men bara när kvinnorna själva vill det!

De ska bjuda på mysiga fina lyxiga dejter, komma med nya härliga spontanidéer, ta initiativ ofta, överraska och vara romantiska. Och vara stolta över sin kvinna. Men de får aldrig någonsin tro att hon är hans lilla kuttersmycke. De får inte heller överdriva eller bli för sliskigt smöriga. De ska veta var gränsen går!

De ska ha god ekonomi, gärna väldigt god, och gilla det fina livet…

…vilja skämma bort sin kvinna, men inte på ett ”ägande” sätt. Ett stort varningstecken för skrytsamhet dock! Trots sina guldpengar får de inte vilja vara ensamma försörjare utan ändå söka en självständig kvinna.

20130618-181246.jpg

Samtidigt som männen är allt det här vill kvinnan även ha intellektuellt utbyte, men ingen som tror att han är smartare än hon. Hon vill att mannen säger ifrån och tar tag i saker, men samtidigt vill hon alltid bestämma själv i slutändan. Hon vill bli omhändertagen och vara liten men inte bli behandlad så per automatik. Han ska läsa hennes tankar och fatta vinken – men hon själv ska alltid ligga steget före – för han ska väl inte tro att han styr relationen?

Hennes största fasa är att hon ska hamna i underläge och förlora sin självständighet. Relationen ska vara jämlik på alla punkter oavsett vad andra kan tycka.

Utåt sett ska de leva i det perfekta hemmet, med den perfekta inredningen, ha det perfekta sexlivet, bästa sociala umgänget, äta godaste middagarna och alltid ha ett leende på läpparna. De kan prata om allt och överkomma alla kriser. De ska med andra ord vara det perfekta paret.

Frågan är, hur ska männen orka?

Hur ska de veta var gränsen, den där extremt hårfina gränsen, går? Och framför allt, vad händer när de vänder ut och in på sig själva i kampen om att bli den man kvinnorna så gärna vill bli tagen med storm av? Vill kvinnorna ens ha honom när allt kommer till kritan?

För dig som nu blev upprörd vill jag säga, livet är fullt av generaliseringar, låt oss åtminstone få yttra en och annan och bjuda en stor mängd människor på ett gott skratt… 😉 Imorrn är det dags för männens drömversion av kvinnan.

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 comments. Leave new

[…] Här kan du läsa om andra sidan av myntet, kvinnornas jakt på alfahanen. Bookmark the permalink. ← Storyn om alfahonan… […]

Hahaha, jag jag håller med i det du skriver. Det kan absolut inte vara lätt att vara man eller kvinna heller för den delen så länge vi tror att vi kan hitta lyckan utanför oss själva. Oavsett om det är drömmannen, drömhuset eller den perfekta semestern. jag sitter här och känner mig så oerhört lycklig och tacksam för jag har hittat det allra finaste man kan hitta, mitt genuina och härliga jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 3 = 5

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.