En av mina klienter berättade om en kanonbra dejt hon varit på med en kille hon träffar just nu. Och hon tyckte att jag skulle föra tipset vidare till mina bloggläsare. Så här kommer det:

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 comments. Leave new

Hej !
Ja det var ett bra tips. Jag tror med på att göra något under det första mötet.
Något som släpper lite på den press de båda har. De höga förväntningarna.
Kan lätt bli nervöst och fruktansvärt stelt om båda är lite obekväma. Att göra något tillsammans kan bidra till skratt och samtalsämnen. Alla är så olika och vissa behöver en startsträcka innan de är bekväma i situationen. Om man kan underlätta för varann så kan det bidra till att man ses igen.

Tror med som många andra säger att ses rätt snabbt så att båda för en mera korrekt bild av varann. Så lätt att bygga drömmar och förhoppningar via datorn.
En del kan vara en perfekta via datorn men kanske inte passar alla utanför.
Eller så kan vissa vara sämre vid datorn men mycket trevliga utanför.
Så det gäller att kunna läsa av varann innan man avfärdar någon.

Handlar ju om så mycket mera än att sitta och skriva.
Där det kanske är lite lätt att försköna sig. Sockra profilen lite.
Dejtar jag så ser jag på personens kroppspråk. Personlighet. utstrålning. Blickar.
Hur doftar personen. Blickar. Uppförande. Gångstil. Ticks. Massor av saker som inte kommer fram via datorn. Är personen trygg i sig själv.
Handlar inte om att vara kräsen utan mera noggrann i mitt val.
Kunna få hitta någon som jag är bekväm med. Att ses rätt snabbt med betyder för mej med att jag inte vill slösa din tid heller. Att du inte ska måla upp mej som en drömkille. utan att även du ska få se mej och lära känna mej utanför datorn.

Hur kul man än har på dejten men ändå inte riktigt passar så ska man vara seriös.
Respektera varann och även kunna önska varann lycka till i livet.
Avsluta snyggt. Inte ljuga eller uppföra sig illa mot varann. utan kunna tacka för en trevlig stund.

Vilken suveränt bra idé 🙂
Den här kommer jag nog sno när jag känner mig redo att gå ut och dejta igen =)
Tack!

Martin Johansson
2014-02-21 12:12

Bowling, minigolf är bra aktiviteter så man kan prata med varandra och lära känna varandra. Själv skulle jag aldrig tänka mig att dricka alkohol på första dejten eller gå på middag blir för stelt och fel då men alla är ju olika. Inget slår ju ett leende från en tjej efter en spik i minigolf eller strike i bowling.:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 4 + = 10

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.