Det finns många som faller för personerna som är spännande och intressanta, på ett lite dominant sätt. De visar detta genom att ena dagen älskar dig för att nästa skita i att svara i telefon när du ringer. Och så fort du träffar någon som tycks vara en bra person som bara känner du inte det ”där”, det lilla extra. Så du fortsätter hellre jaga de ambivalenta. Varför? Och vad borde du göra åt saken?

Det här är ditt problem. Så fort du träffar en bra person avböjer du en dejt med den personen (eller kanske går på en för att i nästa stund dissa) för att han/hon inte väcker passionen i dig. Du är ju van vid färgstarka personligheter som får dig att glittra lite extra med ögonen.

En person som får dig att:
* bli stum och plötsligt sakna ord, i typ varje diskussion ni har
* bli röd i ansiktet varje jäkla gång ni ses
* känna dig lite underlägsen, han/hon tar gärna kommandot
* känna känslan av privilegium, dvs. att just han/hon valt att umgås med just mig, vilket är otroligt!
* börja agera som den personen säger att du borde agera
* höja den här personen till skyarna för allt han/hon gör är ju så fantastiskt!
* känna enormt starka känslor, och ibland nästan en hat-kärlek

Det är spännande, intressant och dejtingrelationen blir som en berg-och dalbana du aldrig kan få nog av. Men det är samtidigt farligt! För det är en fälla du fastnar i snabbt. Att du blir stum och generad kan absolut bero på nervositet så klart, men när du vet att det handlar om andra grejer, att du sällan blir nervös men just den här personen påverkar dig såhär, då vet du att du är fast i hans/hennes klor.

Och i 9 fall av 10 lämnas du gråtande när den här personen tröttnat på att leka med just dig. Är det kul? Nej, givetvis inte. I’ve been there, done (and felt) that! Och det är hemskt. Det värsta är att du troligtvis gör samma misstag Om och Om igen. Om du inte tar kommandot över ditt eget liv.

Så vad krävs?
Jo, du måste börja ändra dina mönster, radikalt!

Hur gör du det då?
Du måste först lära dig att identifiera dina mönster. Hur ser de ut, när infaller de, finns det en röd tråd med alla du dejtat som gjort såhär och varit såhär mot dig?

Gör motsatsen till det du har gjort innan
Faller du oftast för tjejer/killar med liknande bakgrund/yrke/sociala mönster etc etc, undvik dessa personer! Du måste tvinga dig att inte dras till dem, annars är du tillbaka på ruta 1 igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öva på ”tråkdejterna”
Du tycker att de bra personerna du träffar eller gått på nån enstaka dejt med är tråkiga och opassionerade. Och du väljer bort dem. Men träna på att inte göra det! Gå inte på 1 dejt, sätt en gräns på 5 och tvinga dig att faktiskt dejta den här ”tråkiga” personen flera gånger. Han/hon måste få en chans, du kan visst få samma känslor för dem, men inte lika snabbt som du är van vid!

Fortsätt öva – ge inte upp!
Okej, du lyder mitt råd och testar en gång, med en person. Men fasiken, det funkade inte, du blev ju inte kär i den bra personen i alla fall! Så du gick tillbaka till ditt vanliga mönster och slängde dig i armarna på ännu en ”idioit”. Vad gjorde du för fel? Jo, du gav upp för LÄTT!. Om du inte lärde dig nåt i skolan första timmen, skolkade du då resten av terminen eller fortsatte kämpa? Förhoppningsvis det senare! Så, försök igen och igen och igen med nya BRA personer. Förr eller senare går det tro mig!

Imorrn får du höra en inspirerande historia inom just det här ämnet…så håll utkik!

Vill du ha personlig coaching och rådgivning som hjälp med att gå igenom dessa steg, som är långtifrån simpla? Kontakta mig här!

 

(Foto: sxc.hu och Cosmo)

 

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 comments. Leave new

Stämmer in så jäkla bra på mig..

[…] hellre jaga de ambivalenta. Varför? Och vad borde du göra åt saken? Kolla här så får du svaret! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → Don'ts, kärlek, […]

[…] När du alltid faller för idioterna – och dissar de bra personerna […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 1 + 3 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.