Jag käkade lunch med en killkompis i veckan (jag vet… jag har faktiskt sjukt många killkompisar och det är jag tacksam för) och han berättade i alla fall om det nya fenomenet ”beroendekärlek” som jag aldrig hört någon direkt sätt ord på förr. Såhär lät vår diskussion:

Han: – Det är så tröttsamt, mina polare bara går och blir beroendekära hela tiden. Seriöst liksom, varför då?

Jag: – Vadå beroendekär? Hur menar du då?

Han: – Ja men ta min bästa kompis då t.e.x, han började träffa en tjej för ett tag sen, först i tron om att han skulle få ligga liksom. Sen när han hade fått det var han rätt nöjd men hon ville fortsätta ses så det gick han med på.

Jag: – Okej?…

Han: – Ja, och sen började de ses mer och mer. Och jag sa till honom ”hallå, ska ni bli ihop nu eller vad är det frågan om? Har ni taget snacket?” och han svarade bara ”nä, det ska vi inte och nä vi har inte pratat om det men det är bekvämt som vi har nu, hon är en schysst tjej liksom”.

Jag: – Så han lät lite lagom intresserad av just henne då med andra ord och var rätt nöjd med att bara ha någon?

Han: – Ja men precis! Och hon verkade ju bara bli mer och mer kär enligt hans berättelser. Men så sa jag till honom att ”säg till om ni blir ihop, för det vill jag veta”. ”Jaja, vi ska inte bli ihop” säger han då. 

Jag: – Hmm.. okej. Och sen?

Han: – Ja sen ringer jag honom häromdan och då har han varit med henne hur mycket som helst och jag frågar ”men fan, vadå är ni tillsammans nu?”. ”Ja, det är väl klart vi är det, det blev vi för typ en vecka sen”. Men va liksom?! Jag är hans bästa polare och han har inte ens sagt det till mig när vi snackar varje dag!

Jag: – Hahaha…det låter inte som att han är superkär direkt!

Han: – Nej, precis, han är beroendekär! Hade han varit kär på riktigt så hade han slängt sig på telefonen och velat berätta för mig och hela jävla världen att de är ihop. Nu har han bara blivit ”kär” i henne för att det är bekvämt. Så jävla illa! På det sättet tänker inte jag bli kär i alla fall. 

Jag: – Hur ska du bli kär då?

Han: – Jag ska träffa någon som jag känner från första dagen att den Här tjejen, Henne ska jag ha! Och då kommer jag inte gå och hymla med att jag är kär sen heller. Punkt slut.

 

Har du också blivit beroendekär någon gång? 🙂

 

 (Foto: Jens Karlsson och Lena Paterson)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 6 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.