Det är inte alla som har det behovet. Men jag har det. Särskilt när jag är inne i ett stadie i livet där jag dels lär mig mycket och dels förändras och utvecklas själv. Både med min omfattande klientverksamhet, medieuppdrag och KBT-utbildning får jag konstans nya intryck varje dag. Och jag älskar det!

Men… för att intrycken inte bara ska komma och gå måste jag få tid till att ta vara på dem. Låta hjärnan bearbeta allt nytt och låta känslorna komma. Det här får jag inte uttryck för tillsammans med andra, eller när jag konstant sysselsätter mig med saker. Bara när jag är själv.

Det tog mig väldigt lång tid att komma fram till det här. Flera år. Eller egentligen, kanske hela mitt liv.

Det kanske låter konstigt, hur kan det ta lång tid att förstå en sådan simpel sak kan man ju tycka? Men det bara gör det ibland. Pusselbitarna faller inte på plats automatiskt alla gånger, hur gärna vi än skulle vilja. Ibland tar det veckor, månader, år… och ibland, som nu, kanske ett helt liv.

Så det här har jag insett nu:

Nu gäller det bara att prioritera så att jag får den ensamhet och tystnad jag har behov av… Lättare sagt än gjort i ett samhälle som detta dock!

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Men om man har svårt att trivas i sin egna ensamhet..? Och måste trivas för att man inte har någon familj och få vänner att umgås med.. Vad gör man då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 2 = 4

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.