Jag vet, när du väl är fast i den onda cirkeln är den svår att ta sig ur. ”Alla män är svin” , känner du igen dig? Men vet du vad, det är inte sant. Och ju mer du upprepar det där mantrat för dig själv, desto svårare blir det att hitta en bra kille.

Så, vad handlar det om då? Att just Du bara träffar svin? Jo, du tillåter dig att göra det. That's one of the problems! 

Sätt upp gränser och mål för dig själv, det är a och o:

T.e.x
1. Jag vill bli behandlad bra, och med det menar jag detta…

2. Jag vill att han ska göra det här för mig…

3. Jag vill aldrig behöva hävda mig mot honom.

4. Jag vill aldrig låta honom kontrollera mig.

etc etc.

Hänger du med? Innan du själv satt dig ner och utvärderat vad det är du tidigare accepterat (som du mått dåligt av) och vad det är du söker är det svårt att ändra beteendemönster.

Målen ska sedan fungera som vägledning för dig i ditt sökande efter en ny kille, så fort du känner att varningslampan blinkar rött på någon av punkterna du satt upp ska du dra dig ur. Illa kvickt!

Jag fick det här citatet, som jag tycker passar bra in i diskussionen, av en läsare häromdagen:

Allt handlar om att sätta gränser. Vilka är dina?

För vet du, hela landet är fullt av underbara, omtänksamma, charmiga, snälla, ödmjuka underbara killar! Tro mig, jag har träffat så många av dem. Och de får en att bli glad, lugn och nöjd med sig själv – inte tvärtom…

…Det gäller bara för dig att tillåta dig själv att hitta just dem, och undvika svinen!

 
(Foto: Thomas Harrysson)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 74 − = 65

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.