På fredag vankas det den årliga Alla hjärtans dag, som du säkert redan är väl medveten om.

Det är en dag som triggar många känslor inom oss av varierande slag. För en del är den förenad med ångest och ensamhet för andra med prestationsångest eller vånda för vissa pirr och förväntan. Oavsett var du och dina känslor hamnar tycker jag du ska ta känslorna på allvar.

Det finns ingen mall för hur man ”bör” se på och känna inför Alla hjärtans, även om en del nervöst tänker och känner så.

Denna gång tänkte jag inte skriva några konkreta tips på vad du kan göra/ge någon – som jag brukar – utan i stället ge dig några frågor jag vill att du ska tänka på:
1. Vad innebär Alla hjärtans för mig just nu 2014?
2. Vilka känslor triggas inom mig när jag tänker på fredagen?
3. Vad känner jag att jag allra helst vill göra denna dag? Ingenting eller massa?
4. Vem känner jag att jag vill tillbringa dagen med, om jag får välja själv? Ensam eller med någon/några?
5. Hur kan jag visa mig själv eller den/de jag vill vara med extra omtanke, OM jag vill?
6. Om jag är sugen på punkt 5 – vad är det minsta lilla jag kan göra? Det där pyttelilla, den lilla lilla detaljen som kräver minimalt med fix men ger maximalt med kärlek?

20140210-194031.jpg

Det jag upplever är att singlar avskyr dagen om de inte vänder sig till sina vänner eller sin familj. Och en del par likaså eftersom de känner såväl hets som stress och press för att leva upp till nån slags Alla hjärtans dag-krav.

Men kan du lova mig en sak, att göra exakt det du vill och känner för i år? Och om det ändå är att skänka dig själv eller någon annan en extra tanke så se om du kan visa STOR omtanke på det allra minsta möjliga sätt? 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 comments. Leave new

Tänkte förstöra dagen för er som älskar dagen i all ära.
Tycker själv inte att det ska behövas en speciell dag för att ge någon en ros eller för att bjuda till. Varför inte bjuda till alla dagar ? Varför inte visa uppskattning och kärlek andra dagar än denna ? Gillar inte att samhället ska tala om för oss vad vi ska göra och inte göra. Ett hysteri av köp som bara gynnar handlarna. Som alla andra jippon där det handlar om köp och köp.
Tycker synd om de barn i skolåldern som kanske inte får någon ros. Snacka om utanförskap. En signal till den lilla flickan / pojken att du är inte värd en ros.

är själv singel men är ändå glad över att inte delta i detta jippo. Visar min kärlek till hunden över en promenad efter jobbet i stället. Njuter av en god whiskey och känner lugnet. Inget stress eller krav på mina axlar.

Hade jag en flickvän så skulle jag uppskatta henne alla dagar året om.
Dagen kan nog ge en hel del ångest för osäkra och blyga gossar. Medans flickorna fnittrar glatt över alla socker hjärtan de får.
Medans en del slår på riktigt stort där de tömmer plånboken i köp rosen blad som de sedan lägger så fint på sängen medans bubblet bubblar.
Ja alla är vi olika med olika krav och önskningar. Vissa blir glada och vissa mycket ledsna och besvikna.

Håller fullständigt med dig Johan 🙂

Maja Nilsson
2014-02-11 06:40

OKEY TACK FÖR HJÄLPEN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 43 − = 33

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.