Låt oss leka en lek för en gångs skull. Livet handlar ju inte alltid om deadly serious saker, även om vi är många som tänker så. Därför brukar jag uppmana folk, då och då, till att leka, med tanken.. eller i praktiken.

Så om du inte är sugen på att springa till närmsta lekpark och gunga – och tävla med din gung-granne om vem som kan gunga högst – sådär som man gjorde som barn, så kanske du kan haka på denna tankelek i stället? Eller varför inte göra båda, under dagens lunchrast? 😉

DAGENS TANKELEK:

Om du plötsligt vaknade en natt av att det stod en omänsklig högre kraft personifierad vid din sängkant som gav dig erbjudandet att du fick välja två superkrafter direkt, rent instinktivt just här och nu, där den ena kraften skulle gynna dig själv och den andra gynna andra – vad hade du valt då?

Jag skulle välja:

 • 1) Fotografiskt minne à la Mike Ross i tv-serien Suits om du sett den? Varje gång han läser något minns han allt ordagrant, till och med hela böcker på tusentals sidor, ordagrant! (Den gynnar mig)
 • 2) En kraft med läkande förmåga så jag kunde frigöra alla människor från svårt obehag/ångest och sjukdomar och istället ge dem all kärlek och trygghet de behöver. (Den gynnar andra)
 • Jag ställde samma fråga till David som jag drog in i lekandets värld. Han valde:

 • 1) Teleporterande krafter och kunna färdas land och rike runt på sekunder (Den gynnar honom.. och kanske mig om jag är snäll? 🙂 )
 • 2) Vara superstark och fysiskt osårbar så han kan rädda folk i nöd à la Stålmannen. (Den gynnar andra)
 • Så.. vilka superkrafter väljer du?

  Och vad väljer dina vänner? Dina kollegor? Din dejt? Din partner? Det kan bli en intressant måndagsdiskussion kan jag lova… Så ut och fråga om nån vill vara med i din dagens tankelek! 🙂

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  WC Captcha 17 − = 14

  JJ_bloggen

  Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

  Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

  Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

  Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
  Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

  Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

  NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.