Plötsligt springer du in i en gammal vän, före detta kollega eller uråldrigt ex och ni börjar småprata om ditten och datten: Vad ni gör nuförtiden, om allt som hänt sen ni sist sågs, hur partnern/barnen mår etc etc. Och när ni ska gå blir det sådär konstigt stelt…

… ja, eftersom ni inte riktigt vet hur ni ska avsluta ert lilla meet-up. Så du hasplar ur dig:

”Vad kul det var att springa in i dig, vi borde ses nån dag?!” och ångrar dig bittert i samma sekund. ’Varför i helskotta sa jag sådär?’ tänker du genast.
”Självklart, här ta mitt nummer….” får du till svar medan du fortfarande står och biter dig i läppen. Du nickar välmenande och ni byter nummer.

Hur ska du ta dig ur det där nu hade du tänkt dig?

IMG_1992.JPG

Du liksom jag vet ju att den där inplanerade träffen väldigt sällan inträffar ändå, eftersom det allt som oftast rinner ut i sanden. Men just det gör också att det hela är än mer onödigt. Varför säger vi ”vi borde ses” när vi faktiskt inte tycker att vi egentligen borde det?

Jag tror att det handlar om ren och skär artighet.

Vi vet helt enkelt att det låter artigt, och i 9 fall av 10 är det folk säger, så då gör även vi det även denna gång. Det låter ju så konstigt att avsluta med ”ha ett bra liv!” inte sant?

Men… Life moves on. And so did you guys.

Den där vänskapen, kollegerelationen eller urgamla kärleken känns urvattnad, ni har helt enkelt inte särskilt mycket mer att säga varandra.

Det är skillnad när vi springer in i nån vi verkligen verkligen vill se igen, då är det klart vi ska stämma träff. Men då brukar de där träffarna sällan också rinna ut i sanden – de brukar tvärtom bli av!

Så nästa gång du faktiskt inte vill träffa den där personen du nyss stött in i igen säg helt enkelt bara: ”Det var verkligen superkul att träffa dig, men nu måste jag gå vidare, ha det så bra!” och våga avsluta där. Det är artigt nog, glöm inte bort det.

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Hur tusan gör man när det är för sent då? När man redan sagt/hållt med om att vi borde ses. Har en gammal bekant som tjatar om en parträff. Dels känner jag inte alls för det och dels vill jag inte utsätta min man för att umgås med någon på tu man hand som han knte känner. Han trivs inte alls i en sådan situation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 86 − = 82

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.