Jag har förr levt efter en tro på att riktiga vägar är för de som inte är smarta nog att upptäcka genvägarna. Men efter att jag började jobba med personlig utveckling för ett par år sedan har jag insett…

… att genvägar ofta bidrar till att vi missar det viktigaste av allt, det där vi skulle lära oss på vägen.

20140829-151409.jpg

Det är lite som om man ska springa ett lopp och man tror att det handlar om att ta sig i mål snabbast möjligt. Alla medel sägs vara tillåtna – man behöver inte ens springa den utsnitslade banan. Man får springa var man vill. Vissa springer vilse på sina egna vägar medan andra hittar de bästa genvägarna. De som hittade smarta genvägar kommer i mål långt före alla andra… för att upptäcka att loppet inte alls handlade om att komma i mål först?! I stället handlade det om att samla på skatter som var utplacerade längs den förbestämda långa banan. Vinnaren blev med andra ord den som kämpade sig igenom det den visste att den hade framför sig och som inte missade alla skatter på vägen.

I livet ser jag de där skatterna som insikter. Varje insikt leder till en minivinst och är bevis på att man håller sig på rätt väg.

20140829-151006.jpg

Och i dag har jag samlat på mig 3 viktiga skatter. Virrvarret som fanns inom mig imorse har lugnat sig och vissa bitar föll på plats. Jag kan nu gå in i helgen helhjärtat med en ro om att jag befinner mig på rätt väg, och denna gång är det allt annat än en genväg.

Med de orden önskar jag dig en härlig – och förhoppningsvis insiktsfull – helg!

Bild 1: prevention.com
Bild 2: praxisnow.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 40 − 39 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.