Det kom en kommentar från en tjej vid namn Jossan. Hon skrev såhär:

Jo, det är ytligt, precis som all dejting är vid första anblick, i alla fall om vi ska hårddra det. Att ragga i en bar är ytligt. Att ragga på nätet är ytligt (för dne osm säger att bilderna aldrig har betydelse talar oftast inte sanning!) och att ragga i appar är ännu ytligare.

In real life kan vi bedöma om vi är intresserade på fler sätt än bara utseendet vid en stillbild, vi kan känna dofter, röster, se kroppsspråk och lära känna personen snabbt, om än ytligt.

På nätdejtingsajternas sidor har vi förhoppnignsvis några checkboxes att scrolal igenom och en text som säger något, om än ytligt åter igen, om personen på bilderna.

I Tinder har du en bild och den lilla infon du valt att dela med dig via din Facebook och det du gillat där. Det är alltså kanske det mest ytliga sättet.

Men betyder det att det är uruselt och därför ska undvikas? Absolut inte! Alla gör som de vill. Jag brukar dessutom alltid uppmana singlar till att testa olika forum. Jag har vissa klienter som älskar Tinder medan andra avskyr den. Det är en smaksak som med så mycket annat här i livet! 🙂

5 saker att tänka på när du dejtar via Tinder

* Tänk på att om du vill ha något seriöst och inte bara är ute efter sex så var öppen med det direkt, så du slipper de oseriösa!

* Träffa aldrig någon hemma hos dig eller den personen – det finns alltid en säkerhetsrisk med att dejta totala främlingar.

* Bli inte beroende, så använd den lagom mycket!! Många blir det, på riktigt alltså, och tänker inte bara ”gräset är grönare på andra sidan” utan fastnar även i en vanlig beroendeproblematik som innebär att de kollar appen och ev. matchar tio-eller hundratals gånger om dagen.

* Sortera upp vad du har ”like:at” på FB eftersom det finns med i matchandet och du kanske har tryck tpå gilla-knappen lite väl fort någon gång.

För att fånga matchens intresse kan du skriva…

… en konkret enkel fråga med lite lite djup i, som ”vad är det roligaste du vet i livet?”

… det första du kom att tänka på när du såg honom/henne på bilden (bli inte för sleezy bara!)

…. kör ett snabbquiz och ge honom/henne ett antal ”pest eller kolera” alternativ om hur dennes vardag kanske ser ut, som ”vin eller öl? katt eller hund? lägenhet eller hus? på en dejt, adrenalinäventyr eller lugnt chill?

Vill du höra mer? Här pratar jag om dejting i appar i TV 4 Nyhetsmorgon!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 7 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.