Ibland orkar inte hjärnan längre. Har du varit med om det någon gång? Då du mitt i en mening tänker ”vad säger jag nu, vad ska jag säga snart, var är jag, vem pratar jag med?” och helt tappar tråden. Det innebär att du är nära utmattning – och det är dags att ta en break.

För du vet väl att du bara har en kropp? Så det innebär att du måste vårda din kropp lika väl som du vårdar dina relationer (vilket jag alltid brukar säga!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har jobbat ganska mycket och ganska effektivt den senaste tiden, utan att ta vilopauser. Och nu känner jag att min hjärna skriiiiiiker efter en paus.
Bara koppla av.
Tänka på annat.
Läsa en bok.
Ta en långpromenad (utan att fundera på blogg- och artikelidéer)
Slökolla på kläder.
Bläddra i en tidning (som inte heller har med jobb att göra!)
och bara…
… stirra på tekoppen på bordet framför mig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så just det tänkte jag göra! För en av de viktigaste delarna inom personlig utveckling är just att:
1. Lyssna på sin kropp
2. Göra det ens kropp säger att den behöver
3. Inte få dåligt samvete över det

Och en sak till jag vill att du ska ta dig en funderare över:

Och just nu tänkte jag ställa in alla mina handlingar som jag tror är mina ”måsten” – och resa bort! Så imorrn är det slut på måstena…i alla fall för 11 dar (!). 

Vart jag ska resa får du se sen. 🙂

Ta hand om dig – och du, se till att ge din hjärna en välförtjänt paus du med!

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 comments. Leave new

Precis vad jag behövde läsa i dag!
Tack vännen, du är fantastisk.
Kram från två sjuklingar Rosie och lilla Isak

relationsproffset
2012-03-13 12:01

Du är inte ensam om att vara trött – så nu kan vi vara det ihop 🙂 Det är modigt att våga visa sina ”svagheter” också… Krya på Er!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 61 − = 58

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.