Det är många som tror att det bara är tjejer som vågar öppna sig och prata om hur de mår – men det är långt ifrån hela sanningen. Allt fler unga killar vågar nu ”komma ut känslomässigt” och säga att de faktiskt inte heller mår så jäkla bra som de går omkring och låter andra tro.

Många beskriver det som att de lever i en fejkad roll, en roll som de själva eller någon annan skapade åt dem och som de nu inte kan ta sig ur. Att de måste bevisa något för omvärlden, sina vänner och inte minst för alla tjejer – för att någonsin få en flickvän. Och att de varken vågar vara sig själva eller ens tror att de duger när de är det!

Jag är så oerhört glad att ämnen som dessa diskuteras i media och på bloggar, vi behöver prata om såna här saker tillsammans! Det är nog väldigt få av oss som mår bra varje dag.

Jag har fler manliga klienter som kanske söker sig till mig för att de vill prata om någon särskild tjej, relationer överlag eller dejting/raggning men där det faktiskt kommer fram att det handlar om så mycket djupare saker än så. Och det är inte att de har ”problem” och behöver bli ”fixade”, som många så fördomsfullt inbillar sig att coaching/terapi, är utan snarare att de måste vakna upp och bara förstå själva vad det är de håller på med, vilka de är, vad de faktiskt egentligen vill och hur de kan ta sig dit.. först… dvs börja där och låta resten ta vid sen.

Och det handlar om mod! Att våga leta i sig själv, samla mod och öppna upp sig och börja prata om saker, det är första steget som också är det svåraste. När man väl är över det rullar det på, oftast åt rätt håll dit man vill, och man börjar må bättre med rätt slags hjälp på vägen.

Varje gång jag träffar någon som för första gången kan sätta ord på otrygghetskänslorna som finns inombords blir jag oerhört stolt över den personen, även om vi nyss träffats. För det är stort – och det borde fler börja våga göra! Vi borde peppa varandra till att våga det, visa att vi alla kan känna såhär till och från.

Om du inte är trygg i dig själv, om du inte älskar dig själv och om du inte är ärlig mot dig själv… ja, då blir det mycket svårare att också både hitta och ta till sig äkta kärlek från en partner.

Min underbara mentor/kollega/handledare/stöttepelare Egil Linge (som jag både jobbar för en del och går i privatundervisning hos förutom min KBT-utbildning) deltog i Malou von Sivers program Efter tio häromdagen där just unga män och ångest var dagens tema. Med i studion fanns även Cimon Lundberg (fd. Paradise Hotel-deltagaren) och hans vän David.

Det är verkligen sevärt! Kolla in det på TV4’s hemsida här.

(Foto 1: Lisa Thanner)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 17 − 15 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.