Denna torsdag har jag spenderat genom att åka till Gbg och föreläsa på en seminariedag om IT i tiden. Vi var fler talare och mitt område var social kompetens på nätet.

20140515-180201.jpg

20140515-180209.jpg

Två frågor som jag besvarade var:
1. Skiljer sig social kompetens generellt från social kompetens på nätet?

2. Är det viktigt med social kompetens på nätet när det kommer till att söka jobb?

I båda fallen är svaret JA! Och motiveringen till det var just det föreläsningen byggde på.

20140515-180216.jpg

När jag pratade om känslostyrda beteenden online, bl.a att vi alltför ofta agerar i affekt och gärna spyr ur oss saker och känslor via social medier utan att tänka på de långsiktiga konsekvenserna, hörde jag många igenkänningsskratt.

Och när jag frågade publiken hur ofta de kollar sina ”online-rykten” via Google så var det ingen som googlade sig så ofta som varje vecka och förvånansvärt många hade aldrig någonsin gjort det!!

Tänker du efter en gång extra innan du statusuppdaterar? Och hur ofta googlar du dig själv? 😉

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 73 − = 63

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.