20140204-104215.jpg

Lättare sagt än gjort – trust me I know!

Men… Det finns några små knep man kan starta med om man har en inre perfektionist inom sig. Här är ett bra:

Testa att göra något lite mindre perfekt en gång och utvärdera

Om du alltid storstädar hemmet innan du får gäster – prova att bara dammsuga och ingenting mer nästa gång. Se vad som händer! Kommenterade gästerna den dammiga hyllan, som du fasade för? Tyckte de att du var en slarver? Ville de aldrig mer komma tillbaka?

Eller nästa gång du ska på dejt: strunta i att sätta på dig finskjortan eller klackarna och fixa dig in i minsta detalj så som du alltid gör innan en dejt. Testa och se om det var så avgörande som du hade trott? Kunde du vara dig själv ändå? Hade du en trevlig dejt? Hängde huruvida ni skulle klicka eller ej på ditt utseende?

En annan viktig sak i samband med detta är att se vilka vinster gör du i och med att du släpper på perfektionismen en liten liten aning bara…

Hann du koppla av och va en trevligare värd/värdinna under middagen – eftersom du slapp städa hela dan innan gästerna anlände? Hann du göra nåt annat kul i stället för att välja kläder och stå framför spegeln i timmar innan dejten? Släppte nervositeten nåt? Blev du mer avslappnad och mer i nuet?

Testa, gärna ett par gånger, och utvärdera. Vem vet, kanske kan detta vara en start för dig att börja jobba med dina perfektionistkrav?!

Jag övar hela tiden på egen hand. Som den där bilden du ser ovan, när jag skulle beskära den blev den inte perfekt. Den svarta kanten till vänster syns fortfarande. Det kliar i fingrarna på att gå in och göra om den. Men… det skulle ta mig ungefär 2 min. Vad kan jag vinna på att inte göra det? Vad kan jag göra i 2 min i stället? Jo, jag kan gå och hämta en kopp te innan mitt möte som snart anländer, eller… skriva detta sista stycke för att visa dig att även jag tränar! Fast, jag tro nog att jag hinner båda två! 😉

Ha en fin tisdag!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 84 − = 79

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.