När det kommer till att visa intresse för en person som jobbar på samma arbetsplats som en själv gäller det att vara smidig. Här är några trick du kan ta till…

Det första du bör göra är att kolla att det inte finns några regler på företaget som förbjuder att personal har kärleksrelationer (vilket det faktiskt tyvärr finns på många jobb!).

Är det fritt fram så är det bara att köra på detta:

Mejla med personlig touche

Om ni har mejlkontakt på jobbet så passa på att var lite personlig i nästa mejl. Fråga hur han hade det i helgen om det är måndag morgon, kolla om han ska på företagsfesten etc. Du lär få svar tillbaka och snacket är igång!

Möt honom i köket

Det här är bästa frizonen på alla företag. Finns det inget kök så finns det säkert en kaffeautomat eller nåt café alla går till. Se till att försöka tajma in era besök (om det går!) och så fort ni är där samtidigt passar du på att småsnacka och ställa lite frågor ”hej! hur är läget? hur går det med allt jobb? vad händer för din del i helgen? vart ska du åka på semester i sommar?” etc etc..
 

Be om hjälp

Det är perfekt att ta tillfälle i akt att fråga just Honom om hjälp när du behöver det. Alltifrån jobbrelaterade grejer (kanske bara att ta ner en kartong högt uppifrån eller liknande?) till privata grejer. Har ni snackat lite kan du alltid skylla på din okunskap om något hemma och fråga om han kanske ”vet någon som kan hjälpa till en timme efter jobbet?”. Han lär anmäla sig på stubinen!

Bjud in till AW

Vem gillar inte en after work med trevliga kollegor? Skicka ett mejl till flera stycken (inklusive Honom så klart!) och kolla om de är sugna på en AW i veckan, och fråga vilket datum som passar. Se till att välja det datumet som Han kan, och samla alla för en drink.

 

Lägg in stöten på sommarfesten

Är det inte klyshigt? Det är ju trots allt här det oftast övergår från en kollegor-relation till dejt-relation. När alla fått lite alkohol innanför västen flirtas det hejvilt på personalfesterna. Men why not liksom? Gör det du med – om du får chansen! Passa dig bara så att du inte raggar på honom när du blivit riktigt full och mest dreglar fram en taskig ”jag tycker om dig”-plädering. Gör det med stil och klass, gärna redan i början på festen. Och undvik spriten i för stora mängder!

 

Och den viktigaste saken av allt när det kommer till att ragga på kollegor – fatta piken om du får en uppenbar diss! Att vara ihärdig och på, på en jobbkompis är inte smart. Så just let go och leta nya hunkar på jobbet om No.1 inte var så intresserad 🙂

Lycka till 😉

 

(Foto: sxc.hu och pixgallery.com)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 59 − 52 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.