Det är inte lätt att vara olyckligt kär. Och det svåra är att ta sig ur situationen med ett brustet hjärta, kämpa och gå vidare. Men det går, så länge du har de rätta verktygen och en stor portion vilja!

För förut bloggade jag nämligen upp en simpel manuel för dig om hur man går vidare efter ett uppbrott – och eftersom det är en av de absolut vanligaste frågorna jag får hela tiden ”hur gör jag för att komma över någon?” så tänkte jag köra en repris på det inlägget då jag har fått höra att just dessa råd har hjälpt en hel del av mina läsare.

Och jag har även gjort ett tillägg (0:an), som jag tycker är väldigt viktigt och skrivit massa om förut.

Såhär gör i alla fall jag när jag vill glömma en kille som inte vill ha mig – kanske ska du försöka om detsamma passar dig?:

0. Se till att få ett avslut
Det är viktigt att få ett bra slut på relationen vare sig ni bara dejtat 3 gånger eller varit ihop i 2 år, för annars kan du sällan gå vidare i vilket fall. Är han en kille som bara dumpat dig utan att förklara varför och du försökt få ur honom svar men blivit bemött med kalla handen är det ändå viktigt för din egen skull att få ur dig alla känslor, tankar och frågor. Skriv därför ett långt brev till honom (gärna för hand, mejl funkar så klart annars också) där du förklarar hur du känner. Utgå hela tiden från dig själv och begär inget svar tillbaka! Du har gjort ditt, och det är avslut nog!

1. Radera alla kontaktvägar
Ta bort honom från Facebook, msn, twitter. Rader även hans nummer och alla bilder du har på honom/er. Ju mindre du ser honom desto mer sällan tänker du på honom.

2. Ta en paus från era gemensamma vänner
Umgås ni med mycket samma folk så ta en paus från dem ett tag. Det är skönt att få koncentrerar sig på sitt eget liv ett tag och inte få höra via omvägar vad ”han gjorde i helgen” etc etc.

3. Prata, prata, prata
Det är nyttigt att få ur sig alla svordomar, frågor, tankar och ångest. Älta dina problem med dina bästa vänner. Men passa dig så att du inte enbart pratar om honom. Det är lätt att bli ego när du är ledsen, bli inte det!

4. Sörj – men inte för länge
Det är bra att gråta. Gråt tills du inte har några tårar kvar för honom. Sen när du gråtit klart är det dags att rycka upp sig och gå till nästa steg som är…

5. Att dejta en ny
Vissa stänger in sig och gråter i flera månader. Men det är inte hälsosamt. Isolering max några få veckor, sen dejtar jag en ny! Jag klarar personligen ett uppbrott bäst genom att ha någon annan att tänka på. Visst, jag blir inte ihop med någon ny på en gång, men jag går vidare och försöker öppna ögonen som singel igen och träffa nya killar. Det gör mig oftast gladare!

6. Trött på dejtandet? Ta hand om dig själv!
När jag fått lite nya killkontakter och känt mig bekräftad ett tag (och kanske inte fallit för någon ny på en gång sådär) så är det dags att vila lite. Lägg fokus på dig själv, fixa spa-kvällar, gå och träna oftare, satsa lite extra på karriären, boka mysmiddagar med bästa vännerna eller åk på en partyresa. 

7. Tiden läker alla sår
När du kommit såhär långt bör du kunna tänka på honom och se hans namn utan att börja gråta. Det är också då du är redo på allvar för att gå vidare på riktigt! Du har nu hittat dig själv och kan leva som du gjorde innan. Nästa kille du träffar kanske blir The One 🙂

Lycka till – jag vet att DU klarar det!

 

Kram till dig från mig 
🙂

 

(Foto: pixgallery.com)
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 51 = 57

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.