Den här bilden hajjade jag till när min kära vän la upp på Facebook. En kommentar vi ofta önskar höra – och som vi ibland faktiskt måste upprepa för oss själva för att orka kämpa vidare.

(Foto: Petter Jennervall)

När jag är riktigt ynklig så brukar jag be David stryka mig över hjässan och säga just dessa ord. För ibland är det inte nödvändigt med fler ord än så. Ibland vill vi inte ha nån som nickar medhållande, nån som ger råd eller peppar en. Ibland behöver vi bara nån som försöker ge lite lite hopp till det stundande mörkret. Och då finns det inget bättre än en röst som i lugnt tonfall upprepar:

”Det kommer att bli bra…det kommer att bli bra… det kommer att bli bra!”

Och blir det inte så bra som vi hade önskat så får vi göra det bästa av den situationen som blev i stället… bara vi tror på oss själva att vi kommer klara oss igenom det mesta så räcker det oftast som tröst nog.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 73 − = 64

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.