När ni setts några gånger och vill ta en lite seriösare dejt (typ på 3-4:e dejten) så passar en middag ute på stan bra. Men då gäller det att gå till rätt ställe, för annars kan det lätt bli en obekväm dejt.

Detta kännetecknar en bra dejtingrestaurang:

* Mysig inredning utan att det blir för romantiskt och klyschigt

* Meny med jämna priser och varken lågpris- eller lyxmat.
 

* Inte bord som sitter typ 5 cm från varandra då det kan kännas som att grannarna tjuvlyssnarpå samtalet

* Bra akustik så att miljön inte är för sorlig och ni inte hör vad den andre säger

* Lagom mycket folk, en helt tom restaurang känns inte okej, men inte en där det är fullproppat, varmt och stökigt heller

Här är lite konkreta tips på restauranger i Sthlm som jag personligen besökt och gillar/inte gillar:

3 do’s:

Döden i grytan, Norrtullsgatan 61
Mysig italiensk restauarang som är lagom stor med bra priser

Calient, Fleminggatan 22 eller St Eriksplan 2 A
Spansk tapasrestauarng där ni kan välja massa plockrätter och dela – väldigt uppskattat på en dejt faktiskt. Relativt billigt också!

Snaps, Medborgarplatsen
Avslappnad stämning, inte för pretentiöst och helt okej mat till bra priser. Känns som det minst klyschiga stället. av dem alla

 

3 don’ts:

Riche, Biger Jarlsgatan 4
Stel och kall inredning samt dålig akustisk! Ingen mysig känsla med andra ord.

Kungsholmen, Norr mälarstrand, kajplats 464
Jag gillar verkligen den restaurangen, de har underbar mat och ball inredning, men inget för en dejt! Det är dyrt, alltid fullsmockat med folk och stolarna är så tillbakalutande att ni måste skrika för att höra varandra. 

McDonalds/Max/Sibylla… you name it
För er som inte hörde mig på Vakna med The Voice i onsdags kan jag meddela att en mycket förvirrad kille ringde in och berättade att hans dejt alltid åt upp hans glass när han bjöd på McDonalds? Även om han skämtade så kan ni andra lära er av detta. Varför gå dit överhuvudtaget liksom? Big No no.

 

(Foto 1: Håkan Berg)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 47 − 45 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.