Häromdagen fick jag ett mejl från en tjej som undrade om jag inte kunde blogga lite om hur det är när man börjar ny skola/nytt jobb – och vill lära känna nya vänner… och i förlängningen kanske även flirta med en och annan potentiell dejt.

Såhär löd mejlet:

Det bästa när det kommer till att skapa nya relationer är detta:

Och ett tips är att börja använda det på de närmsta, de som går samma kurs eller studiegrupp.

1. Ha ett icke-dömmande förhållningssätt

Döm inte ut andra på förhand, prata med alla olika typer av människor öven de som inte är ”din typ”, det kommer du längre på!

2. Sök kontakt!

Vänta inte på att andra ska ta kontakt, kontakta dem själv! Alla är nya på terminen och är minst lika rädda och osäkra som du, så om nån kommer fram och pratar med dem blir de säkerligen överlyckliga, även om de är blyga och inte vågar visa det med det största leendet.

3. Var nyfiken

Ställ många frågor – och följdfrågor – och visa ditt genuina intresse i andra! Se till att lyssna aktivt också och ge dina råd om de efterfrågas.

4. Dela med dig av dig själv och dina känslor

Du behöver inte berätta om dina största livstrauman, men mer om vad som gjorde att du hamnade där på universitetet på just den kursen i den staden, hur mår du av det, vad är du rädd för som ny i stan, vilka relationer har du omkring dig, vad är viktigt för dig i livet, vad är du nyfiken på, vilka mindre problem har du (fråga om råd!)… helt enkelt: VEM ÄR DU!?

5. Be andra om hjälp!

Alla vill känna sig behövda, och vi har alla drivkraften att vilja finnas där för andra, så testa och se hur villiga folk är… alltifrån till att studera ihop, lära varandra det som vi inte förstår, låna böcker m.m. till att tipsa om nya ställen i stan eller behöva hjälp med att flytta nåt tungt eller sätta upp en tavla)

6. Ta initiativ!

Fråga om ni ska luncha ihop, ses efter skolan eller gå på studentpuben ihop. Bjud hem folk till dig på en ”välkomst-after-study” eller vanlig middag.

7. Bli en YES-man

Tacka ja till allt som alla föreslår, visa att du är pigg på att haka på och inte är den som säger nej. Ju fler saker du hopar på desto fler relationer skapas på vägen.

Sen finns det ju typ 100 grejer till som är bra… men så mycket orkar du ju inte läsa, så starta här! 😉

LYCKA TILL! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 68 − 67 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.