… och därför har jag verkligen inga klokheter att komma med i dag, min visa hjärna befinner sig i sleeping-mode. Men man ska icke förringa vila. Att vila är INTE lika med att vara lat (även om du kanske också kan känna så ibland liksom jag själv?)

Det finns dock några få saker som är bra med att vara sjuk:
1. att jag får en chans att titta på en helskottas massa webb-tv.
2. att jag kan äta massa glass! Det gör jag bara på sommaren, och när jag är sjuk. Mest för att jag inte tycker att det är gott annars. Men vid halsont är det ett mycket bättre val än en chokladkaka.

IMG_0286.JPG

Vaniljglass med krossad choklad, min favorit, yummy!!

I dag såg jag ett kanonbra program om OCD, eller tvångssyndrom som det heter på svenska. Besatt heter det och sänds på TV4play (tyvärr tror jag du måste vata premium dock).

Tvångstankar och tvångshandlingar kan skapa stora problem i relationer, även för de som har mindre besvär med detta.

I avsnitten möter du bland annat en kille som är livrädd för bakterier och har kliniskt rent hemma, vilket hindrar honom från att lyckas behålla en partner. Och en tjej som tror att hon är kapabel att göra andra illa, vilket får henne att dra sig undan sina vänner då hon är rädd för att de ska råka illa ut.

Serien går ut på att deltagarna får hjälp med sina problem av professionella KBT-terapeuter. Det är både intressant, lättförståeligt och väldigt informativt. Se det om du är sugen!

IMG_0287.JPG

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 76 + = 78

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.