På kursen i lördags – som jag och Egil höll på Scandic Grand Central – pratade jag extra mycket om att våga visa sig sårbar. Det är oftast när vi är som mest öppna, och sårbara, som kärleken kan börja ta fart. För först då är vi mottagliga för den.

Problemet är bara att rädslan för att bli just avvisad, sårad, inte älskad tillbaka gör att vi inte vågar visa oss sårbara och berätta hur vi känner, vad vi drömmer och längtar efter. Vi stänger av. Låser in våra hjärtan. Bygger murar.

Allt för att skydda oss själva!

Men om vi stänger av känslorna, låser in vårt hjärta eller bygger murar och automatiskt kanske även lägger på en ”jag bryr mig inte”-attityd så kommer vi aldrig att lyckas fånga det vi vill ha allra mest.

Just det tycker jag den här underbara tecknade serie-stripen nedan illustrerar så bra. Tecknaren Gavin Aung Than är en frilansande serietecknare från Melbourne, han driver också sajten Zenpencils, där han tar träffsäkra citat och illustrerar dem, från såväl talare, som forskare och företag m.fl.

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 comments. Leave new

Åh, jag som precis har packat ner mitt ännu lite skadade hjärta i en inbrottssäker kista.. Och nu säger du att jag inte ska göra så! Hmm.. Måste nog boka en tid..

relationsproffset
2014-05-21 12:37

Unwrap it again! <3

[…] som gjorde en seriestrip av Brené Browns citat om kärlek som jag bloggade om för ett tag sen? (Kolla det blogginlägget här) Här är en till som nästan är ännu […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 2 + 8 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.