I dag är jag på begravning med David. Hans farmor gick bort härom veckan och i dag ska hennes minne hedras i en kyrka utanför Västerås.

20140411-111739.jpg

Livet består av döden. Ändå förtränger vi det in i det sista många av oss. Och hur ofta pratar vi om döden egentligen? Att förlora nära och kära? Hur livet blir när det händer? Att tackla sorg? Och hur man går vidare?

Alldeles för sällan skulle jag säga.

Men vi tillbringar mycket tid till att oroa oss och förtränga att det skulle kunna ske. Fast vi vet att det är oundvikligt. Döden är smärtsam men ibland kanske också fridfull. Döden kan dock aldrig ta någon ifrån oss för evigt, det är en lögn.

20140411-110344.jpg

Sant! De vi älskar kommer alltid finnas inom oss. I våra hjärtan. I våra tankar. I våra minnen. Oavsett vad som än händer.

20140411-110402.jpg

Det positiva med denna dag är att David ändå fick dela en stor del av sitt liv med sin farmor – och att hon nu sitter på ett moln med sitt livs kärlek farfar. . .

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 30 + = 40

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.