… den tanken brukar jag försöka hålla fräsch i mitt sinne. Även om känslan i vissa situationer kan vara att jag är i ett hamsterhjul eller känner mig trängd och inte kan påverka stämmer inte alltid det. För att jag ska ta mig ur det känsloläget, stress och förvirring, ställer jag alltid mig själv dessa frågor:

1. Hur mår du i denna situation?
2. Vad önskar du förändra?
3. Hur kan du förändra?
4. Hur tror du att du skulle må av den förändringen?

Allt kan du inte påverka, andra människor till exempel, även om du alltid kan försöka. Men det du kan påverka är det du har fullt ansvar och full kontroll över själv.

Att veta att jag faktiskt kan påverka min livssituation mer än jag tror ger mig hopp och styrka att också göra det.

citat_forandring

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 80 + = 81

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.