”Ju mindre du gör desto mindre orkar du göra. Och ju mindre du gör desto jobbigare blir varje minsta sak du måste göra.”

Den där personen visste vad den pratade om. För det är så sant som det är sagt. Efter ledigheten blir plötsligt den mest simpla arbetsuppgift oändligt stor. Och vi måste samla alla energitrupper vi samlat på oss för att orka prestera.

Genast tänker jag, ”jag måste vila i kväll för att orka med den här jobbstarten”. Men då påminns jag plötsligt av ett annat vist citat sagt av en intervjuperson jag träffade som journalist.

”Du kan inte vila dig pigg – du måste träna för att orka!”

Och så gick plötsligt luften ur mig. För låt mig tänka efter, hmm.. exakt hur många gånger har jag besökt gymmet under julen? Mjaaa, typ noll. Eller kanske max en gång.

Kan det finnas ett samband? Jag tror det. Med andra ord. Det blir ingen vila i kväll. SATS, here I come.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 2 + 2 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.