I går såg jag av en slump en persons Facebookstatus, googlade upp den dokumentären som det refererades till – och kollade på den! Den handlade om det digitala beroendet de flesta av oss faktiskt hamnat i med tanke på samhällets enorma tekniska utveckling.

Och i en intervju med en tjej från ett digitalt rehab (dvs dit folk åker för att vänja sig av med sitt data- och mobilberoende) i skogen i USA fick jag gåshud. För hennes ord var fasiken något av de bästa jag hörts säga på tv på riktigt länge.

Såhär sa hon:

Nedan pratar hon om hur sociala medier har påverkat oss och hjälpt oss i vårt flyktbeteende från oss själva – och vårt känsloliv!

Se dokumentären på Svt’s hemsida här.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 40 = 44

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.