I fredags hade jag en dålig dag. Jag mådde inte helt hundra, kände mig energilös och saknade allt vad inspiration heter. Och det är okej! Jag klankar inte ner på mig själv för att jag har en sån dag som boktavligt talat är piss, däremot gör jag allt för att se till att det inte går ut över andra.

Men… så tänker långt ifrån alla kan jag säga!

När jag släpade mig till PrisXtra för att handla lite lunch kände jag mig som ett åskmoln, men log glatt mot folk jag mötte ändå, i alla fall de jag kände mig ”tvungen” att le mot som grannar och dylikt.

När jag kommer fram till kassan med en av Expressens bilagor i handen så möts jag av en riktigt otrevlig kassörska som börjar med att praktiskt taget skrika åt mig:
– Du, vi säljer inte de där om du inte köper den riktiga tidningen!!
– Okej, sorry, men då skippar jag den, svarade jag och log överdrivet bara för att jävlas. 🙂
”Nån som vaknat på fel sida i dag” tänkte jag tyst för mig själv.

Efter mig står det däremot ett äldre par som ska köpa lite mat, de är kanske runt 80 år, och har lagt upp en brödlimpa med en 50% REA-lapp på. Tjejen i kassan:
– Vadå, vad är det här? Rea har vi aldrig på bröd??!!
Den äldre damen, lite lågmält: – Ehh.. jaha ja. Sven, du tog väl brödet där borta… bland alla andra limporna..? Sven nickar tyst.
Tjejen i kassan: – NEJ, det kan INTE stämma! Vi rear aldrig ut bröd sa jag ju?!
Damen: – Men hur menar du nu? Det står ju 50 % rea där och vi tog den ju.. ehh, menar du att det skulle vara Jag som satt på lappen?
Tjejen i kassan: – JA! Det är väl inte så konstigt att jag frågar eller?!
Damen: – Hur sa, nu förstår jag inte riktigt?..ehh..
Tjejen i kassan: – Jag sa DET ÄR VÄL INTE SÅ KONSTIGT ATT JAG FRÅGAR, JAG MÅSTE JU IFRÅGASÄTTA EFTERSOM VI FAKTISKT ALDRIG ALDRIG ALDRIG REAR UT BRÖD?!!!!!!
Damen: – Ehh…jaha ja. (Tystnad och en blick mot mannen ”Sven”)

PrisXtra – jag har en ny idé till er… Kolla mitt förslag nedan!

Jag var så jäkla nära på att skälla ut den där förbannat otrevliga kassörskan, hur kan hon behandla äldre kunder, eller kunder överhuvudtaget, på detta sätt? Hon mådde nog uppenbarligen inte särskilt bra – och lät det gå ut över andra.

Jag kan ta hennes elaka ton, det gör mig inget. Jag förstår att det finns nåt som ligger bakom. Men att hoppa på två oskyldiga äldre och anklaga dem för att ha satt på en realapp (som de skulle tjänat typ 10 kr på by the way…troligt att de gör nåt sånt! Not!) var riktigt orättvist.

Jag ångrade mig hela vägen hem att jag inte sa nåt. Dumma mig, lätt att vara efterklok. Jag tyckte så synd om det gamla paret – och det är i just sådana situationer man ska vara en bra medmänniska och gripa in tycker jag! Bakläxa till mig.

Jag hoppas Du hjälper nästa person du ser som blir orättvist och elakt behandlad i stället 🙂

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 30 − = 27

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.