Har ni varit ihop ett tag kan vardagen plötsligt rulla på i samma gamla bana – utan att något nytt spännande händer! Se till att aldrig tröttna på er kärlek, utmana livet i stället. Här är mina 5 bästa tips på hur ni kan starta igång nyförälskelsen igen. 

1. Överraska varandra med små gester

Ge bort en enkel röd ros, en helt vanlig måndag. Lämna små lappar i hans jackficka innan han rusar till jobbet en stressig morgon. Fixa frukost med tända ljus innan han hinner vakna. Hyr hans favoritfilm och köp hans favoritgodis en trött fredag när han haft en pissig dag i skolan. Allt funkar, och det behöver inte vara stora grejer.


2. Ha sex på oanade platser

Sex i bingen, varje kväll kl.22.00 är inte alltid så kul. Lyxa till – och hotta upp – ert sexliv då och då. Ha utomhussex i solen, ligg med varandra i bilen, köp en vibrator ni kan leka med tillsammans… eller ha sex i hallen! Sätt en regel för en månad inget sex i sängen. Det livar upp stämningen må jag säga.

3. Festa tillsammans

Det är viktigt att inte bara uggla hemma bakom stängda dörrar. Er kärlek är även till för att visas upp. Gå ut på krogen och sup till ihop, med eller utan vänner. Det kan dyka upp massa nya samtalsämnen på fyllan och kanske känns det ändå lite skönt när den där tjejen i baren raggar upp din kille, och han dissar henne eftersom han redan har hittat sin prinsessa. Du kommer vilja ha honom ännu mer när du ser hur eftertraktad han är!

4. Åk bort tillsammans

Klyschigt, men välbehövligt! Ni behöver tid för varandra i en ny miljö för att alla kraven och måsten ska rinna av er. Ni behöver inte åka 2 veckor till andra sidan jordklotet, det funkar lika bra att ta in en natt på hostel, åka bort en helg till en kompis lantställe ni lånat – eller varför inte bara byta lägenhet med ett sambopar för en natt? Och passa på att njut av ett hett bad. Nya miljöer är bra, då lägger ni tid på varandra, i stället för att städa!

5. Prata, prata, prata

En relation måste vårdas. Och det gör den allra bäst genom att lära känna varandra om och om och om igen. Det spelar ingen roll om ni varit ihop i 1 år eller 10. Jag lovar att det finns saker du inte vet någonting om hos din kille. Lek frågelekar, spela sällskapsspel, ställ 10 ja/nej-frågor, kör pest eller kolera eller varför inte sanning eller konka (minus gamla sexavslöjanden då förstås)?
 

(Foto: sxc.hu)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 96 − = 90

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.