Jag kom till insikt om en viktig sak för några år sedan, som var så simpel och självklar när jag hörde det, men som jag aldrig tänkt på på det sättet förut.

Ett av våra viktigaste mänskliga behov är lekfullhet

Att få ha kul, fnissa, skratta, hoppa av lycka, göra knasiga saker, skämta, busa. Men även njuta av olika saker, testa nya grejer och bejaka sitt barnasinne. Allt det är livsviktiga behov vi måste ha för att må bra i livet.

Det hade jag helt missat förut. För mig handlade livet om massa olika saker, men att lekfullheten var så pass viktig hade jag aldrig förstått.

Barn har det. Barn som fått växa upp i trygga miljöer åtminstone. Är det något man sällan kan ta ifrån dem så är det just det, deras lekfullhet. Därför borde vi lära mer av dem!

Här är 10 saker barn kan lära oss vuxna

1. Ett hjärtligt skratt förlänger både livet och gör andra glada.
2. Ärlighet varar längst!
3. Det finns inga frågor som är för dumma.
4. Livet är fullt av detaljer, alltifrån myran på gatan eller blomman som visserligen var ogräs till färgen på den där konstiga skylten.
5. Det finns alltid tid för vila.
6. Ibland är det nyttigt med en stark egen vilja.
7. Tårar är ibland bara skapat av trötthet och hunger
8. Framtiden? Vad är det? Nuet är det enda som existerar.
9. Man kan aldrig kramas för lite.
10. En varm famn skyddar mot världens faror.
11. En kram räcker som ett förlåt.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 8 + 2 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.