Eftersom jag pratade om serien Glee häromdagen så började jag grubbla på hur svårt det egentligen var att visa hur man gillade någon som man gick i samma skola som på den tiden. Och många av läsarbreven jag får handlar just om detta. Så…

… därför får du nu här några knep du kan ta till om du har en crush på killen i klassrummet bredvid (eller kanske i samma, vem vet?).

Bli virtuell vän med honom
Om ni inte känner varandra så bra så kan det vara svårt att helt plötsligt break the ice och börja snacka med honom i korridoren. Då är msn, Facebook och andra communities som ni har gemensamt perfekt! Adda honom där, och skicka sedan ett mejl eller fånga honom nästa gång han är på chatten.
Skriv t.e.x såhär i mejlet: ”Halloj, tyckte jag kände igen dig här inne. Visst går du i XX-klassen? Hoppas allt är bra med dig och att det var okej att jag addade dig?”. Det behöver inte vara längre än så. Korta, simpla frågor och sedan är diskussionen igång, förhoppningsvis!

Ta kontakt på en fest
Vare sig du går på högstadiet, gymnasiet eller högskolan så finns det alltid fester som anordnas. Se till att dyk upp på samma som honom! Där är stämningen alltid mer avslappnad och du kan lättare våga ta första steget och gå fram och snacka. Att börja med att prata om saker ni har gemensamt är det bästa, som kompisar i skolan, lärare, ämnen, aktiviteter som nyligen anordnats etc etc (tråka inte ut honom bara, en öppning räcker sedan kan du börja snacka om något helt annat!)

Fråga om han vill plugga ihop
Okej, ni kanske inte alls har samma prov/tenta snart eller ens läser samma ämnen för den delen, men att ha en kompis att plugga med är alltid bra i vilket fall. Är du modig går du fram till honom direkt och säger att du hatar att plugga och skulle behöva någon som uppmuntrar dig till det, en pluggkompis helt enkelt! Så kanske ni kan hänga tillsammans på ett fik i närheten någon gång i veckan? Det kan inte bli bättre!

 

(Foto: pixgallery.com)

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 2 = 6

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.