Att vara ihop är inte alltid en dans på rosor. Och det vet vi alla! För att förstärka kärleken och göra så att relationen både blir bättre och varar längre handlar det om teambuilding. Ja, precis som på jobbet!

För att omvandla ”jag” och ”du” till ett ”vi” krävs mer än bara ord. Det krävs samhörighet och TRO till att det faktiskt är ”vi”, ni måste helt enkelt jobba som ett team.

Så hur gör man det? Här är 4 knep ni kan ta till (som även funkar lika bra på er som ”bara” dejtar!):

1. Fråga om hjälp
Jag vet, du klarar av att sätta upp hyllan på egen hand, eller du som kille bäst vet vilka skor du ska köpa till sommaren. Men fråga om hjälp från din partner ändå! Känslan av att kunna hjälpa den andra gör att vi mår bättre och känner oss behövda.

2. Ha ett gemensamt projekt
Att skapa mål som är gemensamma är perfekt! Det kan vara allt från att anmäla er till samma helgkurs till att sätta upp ett gemensamt träningsschema och bara laga nyttig mat för en vecka. Så länge ni gör det tillsammans och peppar varandra.

3. Be om råd
Din kompis har skapat ett drama mellan er, din chef vill att du kommer med förslag på jobbet, din mamma vill ha din syn på saken, ja vilken situation ni än hamnar i; fråga varandra om råd! ”Vad skulle du göra om du var jag?” är den enda frågan som krävs för att få igång en diskussion där ni båda tänker i team för ditt eget bästa.

4. Anordnar något kul event ihop
En middag för era vänner, en midsommarfest eller kanske bara en AW med era kollegor? Om ni engagerar er i något roligt, och planerar, fixar och trixar, bjuder in och gör fint inför ett kommande event som ni håller ihop kommer ni också att få en starkare ”vi”-känsla.

(Foto: sxc.hu)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 94 − 90 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.