Om du läste mitt inlägg i förrgår – om att du ska sluta döma alla killar för fort – så sitter du säkert och väntar på tipsen som jag lovade att dela med mig av. Tipsen som får dig att sluta döma, och på så sätt gräva din egen grav. Här är dem:


1. Ta aldrig åt dig

När du träffar en idiot som får dig att bli osäker och som praktiskt taget kör över dig, låt honom aldrig get to you for real! Det gäller att – hur svårt det än är – aldrig ta åt sig personligen. Är han en idiot är det bättre du upptäcker det NU än om 2 år, så tacka honom för att han fick dig att inse det så snart, spotta på honom i dina tankar, drop it och gå vidare,

2. Se varje kille som ett oskrivet blad
Du ska aldrig lyssna på vad andra har att säga om honom, inte heller vad du läst, hört ryktesvägen. Att anta hur en person är, är det farligaste du kan göra. Gör det aldrig!

3. Lär känna honom
– men bli inte sur för svaren du får på dina frågor

Det enda som gäller för att förstå sig på en person är att lära känna den på djupet, mellan fyra ögon. Det vill säga, du ska bara skapa dig den bilden av honom som han själv ger dig. Ställ alla frågor du vill, även jobbiga frågor om du vill veta svaren, men var då inte rädd för att han kanske är ärlig och ger dig svar du inte vill höra. Berättar han om att han var otrogen mot sitt ex t.e.x, döm honom inte, det betyder inte att han kommer göra detsamma mot dig!

4. Tänk tanken, men säg den inte!
Det är okej att ha funderingar á la ”tänk om han leker med mig?” men säg det inte högt. Blir du öppet osäker redan på första dejterna och säger sakerna jag skrev om i förra inlägget (som jag själv hävt ur mig) går du bara lottlös därifrån. Det är fritt att tänka och vara orolig men anklaga honom inte högljutt för något du inte kan bevisa!

5. Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Det är lätt att döma, men tänk på att kanske även han dömer dig? Och ge honom aldrig chansen att proove it right – var därför inget svin om du inte vill ha ett svin tillbaka.

6. Ge honom komplimanger – om han förtjänar det!
Kanske har du hört att han har rykte om sig att vara en player, men om han inte framstår som så mot dig säg det då: ”jag har hört lite halvtaskiga saker om dig, men vet du vad, du verkar vara en supergo kille och jag gillar verkligen att umgås med dig, Jag skapar hellre min egen uppfattning, och hos mig ligger du på plus!”. Det ger honom självförtroende och gör att han enklare kan ta dig till sig.

Får du bevis på att dina fördomar om honom stämmer? Ja, då är det bara att be honom dra åt helvete… Men tills dess, enjoy your datingrelationship 🙂 Och glöm inte: alla förtjänar en andra chans!

 

(Foto: Hirok och Cristian V)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 4 = 1

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.