Då är du inte ensam. Det är ett stort problem för många. Världen över. Och det finns många saker runt oss som ständigt påminner oss om att lycka är allt annat än longlasting, det är något som lätt kan försvinna.

Problemet är att ju mer du går på det där desto mer går du miste om de lyckliga stunderna.

Lycka, enligt mig, handlar inte om ett varaktigt tillstånd man ska känna varje timme varje dag för att betrakta sig själv som lycklig. Nej, tvärtom. För livet funkar inte så. Livet går upp och ner och våra känslor med det.

Lycka för mig är att kunna se de små stunderna – och känna tacksamhet för dem där och då.

Njuta av de små stunderna. Stanna upp i dem. Och låta sig känna den där rena och skära glädjen där och då. Utan att tänka på att det snart kan tas ifrån mig. Eller att jag inte förtjänar den. Eller att den kanske inte är så betydelsefull ändå i jämförelse med andras lycka.

Än värre är när vi inte tillåter oss att vara lyckliga, för att vi är rädda för att bli ännu mer olyckliga.

Vilket bl.a är ett typiskt singelproblem. Det vill säga:

Problemet är bara att det funkar inte så! Relationer funkar inte så! Det är exakt då, när du gör så, som du riskerar att bli sårad.

Kanske känner du igen dig i det här klippet? Där min favoritforskare Brené Brown och Oprah pratar om just det

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 84 = 92

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.