Efter en tid tillsammans känns det som att ni aldrig pratar med varandra längre. Varför har det blivit så svårt att kommunicera? Du vill få tillbaka glöden ni hade i början – och ha eldiga diskussioner vid middagsbordet – men vet inte hur du ska gå till väga. Här är mina hetaste samtalstips:

 

Skriv lappar
Det kanske låter töntigt men det är faktiskt intressantare än du tror. Ta fram papper och penna och skriv ner fem ämnen som berör er var. Blanda lapparna i en skål och dra en varannan gång. Kanske behöver ni inte dra mer än en enda lapp innan det livliga samtalet är igång?

Lek pest eller kolera
Det är inte bara kidsen som gillar det här utan även vuxna som du och han, bara det att ni inte vet om det än. Släng iväg första pest eller kolera-frågan spontant under middagen och invänta hans reaktion. Se till att han kontrar med en ännu värre. Glöm inte att motivera era val. Se bara till att det blir en galen – och inte äcklig – middagsdiskussion!


Jag har aldrig…

Nej, ni ska inte leka den klassiska jag har aldrig-leken som baseras på sexupplevelser! Vi vill ju inte krossa er relation, utan hjälpa den. Ni ska i stället grunda denna omgång på påståenden om övriga livserfarenheter och saker ni varit med om. Kanske har din kille hoppat bungy jump eller jobbat på zoo som tonåring? Time to find out!


Önska vad ni vill

Be honom blunda och säg att han ska få en uppgift som han bara får tänka på i max en minut. Säg sedan såhär: ”Om du fick tre önskningar som skulle gå i uppfyllelse inom ett dygn, vilka skulle du välja då?”. Byt sedan roller och prata om era olika värderingar.

Öde ö-scenariot
Reglerna är enkla, vad eller vem skulle du helst ta med till en öde ö, om du skulle vara där i ett års tid? Ställ frågan högt och diskutera för- och nackdelar med varandras förslag.

Psst!… detta funkar lika bra på dejten, för dig som är singel 😉

 

(Foto 2: sxc.hu
 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 65 − = 57

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.