Den här äldre herren har fyrat av detta citat som levt ett tag nu. Hur evidensbaserat det är vettesjutton, men en poäng har han i alla fall den där Mr Rohn. Och även om det i de flesta sammanhang talas om succé och framgång kopplat till detta uttalande (dvs, du blir lika framgångsrik som de du omger dig med) så tycker jag att vi kan vinkla det åt ett annat håll…

… Nämligen relationer och psykologi, så klart!

För tänk efter, vi är våra relationer. Håller du inte med?

Om jag umgås med folk som snackar skit om andra kommer jag ständigt oroa mig för vad främlingar säger om mig. Om jag umgås med folk som trycker ner mig kommer min självkänsla formas efter det. Och om jag umgås med folk som ljuger, skäller ut och inte kan se andras behov kommer jag antagligen att börja ge igen med samma mynt.

Umgås jag i stället med människor som försöker se det goda och positiva i andra kommer min tillit till andra personer att växa. Umgås jag med människor som ser mig för den jag är kommer min självkänsla att stärkas. Och umgås jag med ärlig människor som vågar uttrycka såväl sina åsikter som känslor, sätta sunda gränser och samtidigt ge sin kärlek till de som behöver den kommer jag att våga göra detsamma.

Om du omger dig med människor som vill växa och får dig att växa – kommer ni att växa gemensamt!

Så tänk dig för när du väljer ditt umgänge, det kan forma dig mer än du tror…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 8 = 1

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.