De flesta brukar tyvärr resonera såhär: Hellre ihop med någon halvbra eller rent av sagt dålig – än ensam! Men vilka risker finns det med det?

Jag träffade nyligen en person, L, som jag diskuterade just detta med. Hon har valt att dejta en kille hon innerst inne inte är kär i, och som inte är världens bästa kille direkt, i ren brist på annat. Hon har tänkt såhär:

– Jag bryr mig inte om han inte bryr sig om mig så som jag hade önskat att en kille gjorde, för jag vet ju att det ändå inte är vi i längden, så därför tar jag mer skit från honom än jag någonsin skulle göra annars. Hellre honom än ingen alls…

Hennes tanke var att hon skulle hänga med honom ett litet tag som ”tidsfördriv”, men nu har hon insett att hon typ blivit beroende av hans sällskap – och inte klarar av att gå tillbaka till det ”ensamma” singellivet som hon så fint uttryckte sig. Hon ångrar sig alltså bittert nu i efterhand över att hon ens började dejta honom så seriöst, och vet inte hur hon ska ta sig ur detta. Och frågade mig om råd!

Det finns bara ett svar, är han inte bra och du inte är kär, bryt kontakten! Det kommer svida, särskilt när du nu vant dig vid att ha honom vid din sida, men det måste göras. För om du inte gör det nu blir det bara värre ju längre tiden går och desto svårare blir det att gå tillbaka till ”ensamheten”.

Det är lite som att dra av ett plåster. Det gör jäkligt ont i typ några sekunder men är värt det när det väl är gjort. Och ju längre du går med plåstret på desto mer fästs det vid din hud, och det gör ännu ondare när du ska försöka dra av det efter ett tag…

En annan sak är att han hindrar dig från att bli kär på riktigt – i en bra kille!
OCh frågan du då måste ställa dig är: Är det värt det? Är min lycka värd att äventyras pga. av honom?

(Foto: Cosmo)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 comments. Leave new

Sanningens ord. Känner igen mig bra i det där. Men jag bröt med den killen och slutade ta hans skit. Insåg att jag var värd mera. Men singel livet är grymt skönt 🙂 Klagar inte en dag. Bättre ensam än ensam i ett ”förhållande”

relationsproffset
2011-12-11 15:17

Bra gjort Niina!! Ge dig själv en stor klapp på axeln för det, för varför ta någons skit någonsin – även om det inte är någon man ser sig själv med i förlängningen?

[…] mer här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → Don'ts, relationer […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 61 − 56 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.