Med tanke på gårdagens pjäs som jag skrev om tänkte jag ta upp ämnet otrohet. Vad betyder det ordet för just Dig och när blir det verkligt i din värld? För problemet som finns är att alla tolkar otrohet på olika sätt – och har olika gräns för när det slår in.

– Otrohet, det är ju om min partner skulle ligga med en annan, helt klar!

– Jag tycker otrohet är när min kille kysser en annan tjej.

– Om hon börjar SMS:a med en annan kille hon gillar lite mer än som vän, då är det otrohet för mig!

– Sex på nåt sätt, oralt eller fullbordat, där går min gräns.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Att ragga på krogen kan jag tycka är otrohet på ett sätt, i alla fall om det upprepas ständigt.

– När han tänker på någon annan än mig konstant, då känns det som han är otrogen.

– Om hon mejlar med massa främmande snubbar på Facebook, då tycker jag hon touchar gränsen för otrohet faktiskt!

– Om hon tar i en annan man, på ett sensuellt sätt, då känns det inte okej för mig längre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, vi har alla olika gränser för vad vi klassar som otrohet. Men oftast är vi rätt kassa på att inse det. Vi tänker att otrohet är ju en självklarhet för alla, och att de flesta säkert har en något sånär samma gräns som en själv. Men är det verkligen hela sanningen? Det tror inte jag.

Vad alla andra har för gränsen spelar egentligen ingen roll, men det finns några viktiga saker du bör ta reda på:

1. Var går din egen gräns?

2. Var går din partners gräns?

3. Om de inte överensstämmer, var drar vi vår gemensamma gräns?

4. Vad är inte otrohet i våra ögon, och alltså helt okej att göra?

Och hur tar du – och ni – reda på detta? Jo, genom att samtala med varandra förstås. Ta och gör det lite mysigt hemma, tänd lite ljus, köp någon god dessert eller annat smaskigt och skapa en bra stämning i soffan. Därefter tar ni upp ett block och varsin penna och börjar prata om era gränser.

Jaaa, det är klart det känns lite onaturligt i början, men det släpper så snart ni är inne i diskussionen, jag lovar!

För vad har ni att förlora? Ingenting.
I stället kan ni undvika framtida misstag, missförstånd och onödiga snedsteg – och förhindra otrohet!

(Foto: Cosmo och Felix Stensson)

 

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Jag hatar otrohet, det är en av dom värsta sakerna som finns enligt mig…det är ett stort svek och den som gör det tänker verkligen bara på sig själv och är en stor skitstövel enligt mig! Skulle min kille vara otrogen skulle det ta hus i helvete, men han hatar också otrohet…jag tycker bara det är sjukt onödigt, äckligt och inte coolt att vara otrogen. Bara fel fel fel…haha väldigt negativ mot det 🙂 Sen tycker jag väl på ett sätt att det finns både psykisk och fysisk otrohet? Fysisk otrohet är ju när man verkligen rör vid en annan tjej eller kille, smeker, kysser, hånglar, har sex med en annan…men om man kanske har camsex med en annan tjej eller kille eller ”snackar sexigt” med någon annan än den man är ihop med så är det ju inte fysisk otrohet och kanske inte lika illa eller så…men det är ändå ett stort svek och sjukt illa, även fast sådant är lättare att förlåta för det är ändå inte ”på riktigt” även fast det ju är det, men man rör ju inte fysiskt vid någon annan iaf. Sen tycker jag även det är fel att kolla porr när man är tillsammans med någon, vet att många accepterar att deras partner kollar porr för det är ju ändå bara en fake värld typ…men jag tycker det är fel, vad fan finns det för anledning att se andra ha sex och smeka varandra och vara nakna när man har en partner man kan göra allt det där själv med? Porr är också bara onödigt, om man är i ett förhållande alltså. Som singel tycker säkert många det är ett bra sätt att hjälpa sin sexualdrift på traven men då kan man ju inte såra någon annan heller utan har ju bara ”sig själv att tänka på”. Men jag accepterar inte att min kille sitter och glor porr 24/7 (drar i nu) iaf, och jag tänker inte säga hur men jag vet med säkerhet att han inte gör det. Nåja, det var mina långa åsikter 😉 Kram till dig Jacqueline, du var supersöt och bra i Vakna 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 63 − = 58

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.