Under julen hinner man med så mycket man sällan hinner annars. Eller jag kanske bör säga ”jag” eftersom jag faktiskt syftar på mig själv och har noll koll på vad just Du hinner med eller inte. 😉

I dag har jag – förutom en 2 h lång promenad i skogen med mamma – hunnit se två dokumentärer. Två olika ämnen. Två olika känslor. Samma slutpoäng: Jag borde se dokumentärer oftare – det är väl det mest intressanta man kan se egentligen? Och åter tillbaka till jag-form… 🙂 JAG tycker det är det mest intressanta man kan se!

Att få kliva in i en annan persons vardag för en stund, och veta om att allt är äkta (nästan iaf!) och inte bara påhittat för underhållningsvärdets skull, är underbart! Och så lärorikt!

Den första var:

The september issue

Den handlar om livet på amerikanska Vogue och man får följa chefredaktör Anna Wintour samt den kreativa chefen/stylisten Grace Coddington.

20121225-193310.jpg

Det handlar inte om mode om du ”läser mellan raderna”. Dokumentären speglar främst:
-Annas enorma (och läskiga!) makt i branschen

-Annas relation till sin dotter som aldrig kan tänka sig att gå i sin mors fotspår

-Annas relation till sina syskon som ser ner på hennes yrkesval

-Grace och Annas stela yrkesrelation

-Graces relation till branschen och den enorma avsaknaden av bekräftelse

Jag kan ju säga att alla unga tjejer som drömmer om att bli moderedaktörer på världsberömda tidningar borde se denna dokumentär och sen tänka efter: Är detta verkligen ett liv jag skulle vilja leva?

Den andra var:

A complete history of my sexual failures

Den här dokumentären handlar om en kille som blivit dumpad av ALLA sina flickvänner han nånsin haft. Han bestämmer sig för att intervjua sina ex för att ta reda på varför??

20121225-195606.jpg

Han lär sig en hel del genom sin tid med skapandet av dokumentären – och inser snart vilka rötterna till hans problem med tjejer är. Du måste vara pigg för att orka dig igenom den då den är rätt udda och ibland långsam – men slutet gör allt värt det 😉

Enjoy your watching!!

(Btw, jag hittade båda på Netflix)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 5 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.