Det finns 4 saker som du definitivt bör undvika när du försöker få kontakt med en främling. Det spelar ingen roll om du är tjej eller kille eller vad ditt syfte med att prata med den här nya personen är, i vilket fall är det riktigt illa om du gör något av dessa nedanstående saker:

Approacha någon bakifrån
Ska du börja prata med någon du inte känner är det viktigt att du ger ett säkert och varmt intryck. Då är det aldrig en bra början att smyga sig på den personen bakifrån. Gå då hellre en omväg så att du kan få en möjlighet att möta främlingens blick innan ni hälsar på varandra.

Att konstant undvika ögonkontakt
Det händer alltför ofta, och det irriterar mig något enooormt! När personen jag pratar med plötsligt tittar rakt igenom mig eller bredvid mitt huvud, åt sidan, upp i taket.. ja lite varstans för jämnan utan att titta mig i ögonen. Det skapar ingen bra relation!

Att kladda eller stå för nära
Detta är ett Big no no! Kladda inte, dvs. var aldrig för närgånget fysisk med någon du inte känner. Att ta någon på axeln eller armen är dock helt okej, så länge det bara är för en sekund eller två. Stå inte heller alltför nära personen, det gör lätt främlingen obekväm.

Att trash-talka någon/något
Det spelar ingen roll vad eller vem du snackar ”skit” om eller nedvärderar, det är lika smutsigt i varje fall. Att börja med att vara allmänt negativ och slänga skit på andra när du skapar en ny kontakt är det absolut sämsta du kan göra. Din nya kontakt vill inte veta vad eller vem du avskyr, she/he could’nt care less. Och om du talar illa om andra personer, vad säger det om dig då? Jo, att du säkerligen alltid är sådan, och att den här nya kontakten kanske är offer för din nästa hat-attack. Och en sådan vän/dejt vill man ju inte ha = du är ingen man ska skapa en relation till!

(Foto: sxc.hu)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 23 − = 18

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.