Jag har en uppgift till Dig i dag – och det är att skriva en lista som besvarar denna fråga:

Vad är anledningen til att jag plötsligt ger dig denna uppgift? Jo, för att du ska sluta lägga så stor fokus vid allt du INTE har.

Vi tenderar nämligen att fastna i ”inte-träsket” väldigt ofta. När jag ställer frågan ”vad önskar du att du hade?” får jag ofta svar betydligt mycket snabbare än när jag ställer motsvarande fråga som ”vad uppskattar du som du redan har?”.

För att orka kämpa efter det vi inte har måste vi också lära oss att se och uppskatta det vi redan har. Annars är vi ute och cyklar på en lång väg som ser väldigt mörk ut.

(Foto: sxc.hu)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 61 + = 62

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.