Jag fick en väldigt intressant och mycket relevant fråga av en läsare i helgen. Så jag tänkte att varför låta just den frågan och mitt svar stanna mellan henne och mig? Nej, det vore ju dumt! Klart jag delar med mig till dig också…

Såhär löd frågan:

”Hur tackar man nej till en dejt på bästa sätt? Det är nämligen en kille som har frågat om jag vill gå på dejt med honom, men jag är inte intresserad. Dessutom är det min kompis bror så jag vill ju inte vara elak eller ljuga ihop en lögn som inte stämmer”.

Kanske inget bra svar nej! 🙂

I just hennes fall är det då rätt viktigt att vara ärlig eftersom det är en person i hennes närmsta omgivning. Så mitt svar till henne var att hon skulle säga såhär:

”Vad roligt att du visar mig uppskattning, det gör mig superglad! Jag tycker du är en toppenkille, men tyvärr känner jag inte det där speciella mellan oss och tror inte vi passar så bra ihop. Så jag måste tyvärr tacka nej till dejten, men jag är väldigt glad att du frågade i alla fall”.

Men får du en förfrågan från någon du aldrig kommer stöta på igen och du inte har nåt emot att dra en vit lögn kan du dra den enkla varianten och säga såhär:

”Tack för att du bjöd ut mig, det gör mig väldigt smickrad, men tyvärr dejtar jag redan nån nu och jag är ingen tjej som dejtar två killar samtidigt så tyvärr måste jag tacka nej”.

 

(Foto: Miss rouge och Nozomiiqel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 61 − = 57

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.