På lördag smäller det. Då stundar den där dagen som för vissa innebär romantik och parmys och för andra ångest och extra utsatthet. Och icke att förglömma de som anser att Valentines mest är rent kommersiellt trams. ”Kärt barn har många namn” heter det ju, när det kommer till Alla hjärtans dag tänker jag i stället ”Kär dag har många betydelser”.

Oavsett vad denna dag har för betydelse för dig tänkte jag att du skulle få ett och annat seriöst eller komiskt tips. För du vet väl att dagen blir vad du gör den till? Som så mycket annat här i livet.

För Alla hjärtans-älskaren som lever i en relation

Skippa gåvorna, satsa på att göra något för varandra i stället. Gör en delad dejt med din partner! Ja, delad på så sätt att ni planerar varsin överraskning för er kväll. Tilldela varandra antingen ett klockslag (t.ex att du hittar på något mysigt ni kan göra mellan 17-20 och din partner 20-23) eller dela upp det genom att den ena står för en aktivitet och den andra för middag. När, var, hur förblir sedan en överraskning som ni inte får avslöja för varandra. Under dagen har ni även skrivit lappar med 5 frågor var, frågor som handlar om allt mellan himmel och jord. Dessa har ni lagt i en liten burk eller ett kuvert som ni under middagen drar lappar från. Detta kommer ge er helt nya diskussioner som för er närmre varandra, tro mig, Jag och David har testat flertal gånger och det slår aldrig fel!

dejtide

karlekslappar

För dig som är singel och känner dig extra utsatt

Det finns fler olika singelevents som brukar anordnas i och med Alla hjärtans, googla för att hitta just det nära din stad. Har du Facebook kan du också klicka in på events och kika i kolumnen till höger där det står ”EVENEMANG SOM ÄGER RUM DEN HÄR VECKAN”. Där kan du hitta massa events som kanske tilltalar dig. Om du inte är sugen på att gå ut tycker jag i stället att du bokar upp din kollega/vän och har en Valentines Date på tu man hand bara ni. Slå på stort med blommor, bubbel och gåvor, god mat, tända ljus och en mysig film. Vem har sagt att man måste vara ett kärlekspar för att mysa till det en kväll som denna?

dejtoutfit

naglar

För dig som anser att det är ren och skär komers

Stryk ett streck över dagen i kalendern, blocka ditt betalkort (eller göm det längst ner i garderoben) och köp absolut i n g e n t i n g, inte ens fika på stan eller en enda grönsak från Ica, i ren protest. Kolla runt bland din vänkrets om fler är av samma åsikt och kanske kan ni gemensamt ha en köp-fri dag. Detta kan ni i stället skapa till Stora Gratis-dagen där ni endast gör gratis aktiviteter på dagen (som stadsvandring och fritt turistande) och som avslutning ha ett knytkalas där alla tar med sig några mumsiga rester till middagsbordet. Vem vet, kanske känner såväl du som dina vänner er bättre när ni gått emot vågen av köptvång och på så sätt i stället kommer varandra närmre? Föredrar du att stanna hemma och dra täcket över huvudet går det minst lika bra. 🙂

knytkalas

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Tack för bra tips. Glad alla hjärtans dag! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 59 = 69

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.