… och det är att få en chans att förflytta terapin och coachingen jag har i mitt mottagningsrum ut på ”fältet”. Det vill säga, få följa med personer på dejter, vara med dem i deras relationer, bo hos dem ett par dagar i deras ”sambohem” och följa klienter i deras arbetsmiljö och på deras vänskapsmiddagar.

Att få vara med där det händer. In action. På plats. Spot on. Se och höra allt live. Och därefter tillsammans med alla närvarande parter spåna på hur situationen egentligen är, hur olika de uppfattar saker och ting och vad de alla behöver jobba på.

Det är en dröm. En dröm jag haft länge. En dröm jag inte vill släppa.

För det blir vinklat när man jobbar med enskilda individer som berättar sin sida av saken. Det blir också svårt att hjälpa dem ute i riktiga livet så som jag önskar att jag fick. Och det är omöjligt att gå in och göra en insats för motpartens sida och ge den de verktyg som även den skulle behöva för att min klient ska lyckas med det som den jobbar på och tränar sig i.

Åh vad jag önskar att denna dröm blir verklig.

Det kvittar i vilken form eller i vilket forum. Om det är som en del i min verksamhet, i ett radio- eller tv-program eller forskningsstudie. Bara jag får en chans att se om det gör skillnad att få vara där det händer. In action. På plats. Spot on. Som sagt…

För jag tror att det skulle göra än mer skillnad och jag skulle kunna bidra med än mer kunskap och insikter. Och det är ju trots allt det som håller mig igång i mitt arbete.

Jag brinner just för det. Att både få dela med mig av kunskap och lära folk hitta kunskap och insikter på egen hand inom sig själva. Och att de i sin tur delar med sig till andra. Så att all denna nya kunskap och nya insikter formar nya känslor, nya tankar, nya beteenden och framför allt nya liv.

Facebook
Twitter
LinkedIn

4 comments. Leave new

du kommer säckert att nå din dröm nån gång:) vet du,själv tänker jag i vissa situationer om du är där med vad skulle du säga,tycka, eller ge råd. oftast blir det lättare att hantera situationer när man tänker på det här sättet. tänk om du blir verkligen med det kommer o bli härligt, tycker jag! säckert att många av dina klienter skulle hålla med! tycker du kanska att börja med att fråga om klienterna kan ta video på en dag av deras liv, och se hur det fungera?!
kram! Zarah

relationsproffset
2014-04-07 06:54

Tack för fina ord Zarah!!

Otroligt bra idé! Alltid när jag och pojkvännen har en fight önskar jag varje gång att jag hade en utomstående som kunde vara neutral och höra och se allt som sägs. En slags medlare som kan hjälpa oss i våra konflikter. Det hade varit perfekt för oss! Kämpa för din dröm!
Kram Johanna

relationsproffset
2014-04-09 11:04

Hej Johanna, kul att du också gillar min dröm! 🙂 Jag ska inte ge upp den i första taget, även om den är lite svår i nuläget. Men med ditt case t.e.x, så om ni bor ihop kan skulle ni ju kunna ha en kamera som ni tar fram/sätter på vid konflikter, filmar ett klipp och som jag då skulle kunna kika på 😉 En lösning. Hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 2 = 4

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.