Ända sedan jag var liten har jag älskat att läsa. Böcker har för mig alltid varit något magiskt. De har representerat en helig värld full av berättelser och fascinerande kunskap. Jag har sett upp till såväl dem som deras innebörder och författarna bakom och att bli författare själv har alltid varit en dröm för mig.

Så är då den dagen kommen, den jag haft i mitt hjärta så länge jag bara kan minnas. Nu ska jag för första gången inte bara stå utanför och insupa den magi böckernas heliga värld alltid skänkt mig, nu ska jag få kliva in i den världen på ett helt nytt sätt…

Jag har flera gånger det senaste halvåret hintat om att jag jobbat med ett hemligt projekt och äntligen får jag avslöja vad det handlar om.

Jag ska ge ut en bok om relationer!

🙂

bokavtal

Som ung slukade jag mestadels romaner i alla former, men för cirka 10 år sedan vände mitt intresse och jag började intressera mig mycket för facklitteraturen, särskilt med inriktning på psykologi och även självhjälpsgenren inom personlig utveckling.

Jag minns att det var min mamma som köpte en av de första böckerna som handlade om relationer och psykologi till mig.

Jag hade då blivit dumpad av en pojkvän som hade egna psykiska problem och mått så pass dåligt under en längre tid att han nästan ”lyckats” ta sitt liv, men överlevt. Jag hade enorm ångest och visste inte vad jag skulle ta mig till.

Efter att ha gråtit flera timmar om dagen i två veckors tid tvingade min mamma med mig ut på stan. Jag hade sjukskrivit mig från jobbet och suttit som en igel på henne, dvs. följt henne vart hon än gick, då jag inte klarade av att vara ensam med min ångest och djupa sorg. När hon hade släpat med mig ner till city styrde hon sina bestämda steg mot Åhléns bokavdelning. Väl framme vid psykologihyllan, som hon motvilligt fått med mig till, plockade hon upp en bok och sträckte till mig.

    ”Kika på den här, den kanske kunde vara något?”

Jag vände på boken och läste baksidan. Den påstod sig handla om destruktiva relationer och vände sig till personer som föll för partners som de ville rädda, eftersom de inbillade sig att de kunde hjälpa dem ur sina egna problem. Den passade egentligen mig perfekt, ”de” och ”dem” skulle lätt ha kunnat bytas ut mot ”jag” och ”han”, men jag såg det inte så tydligt just då, jag befann mig fortfarande mitt i det. Att jag dessutom hade fråntagits min chans att få rädda den jag älskade av personen han själv gjorde knappast saken bättre.

    ”Jag vill inte ha den”, svarade jag och ställde demonstrativt tillbaka boken på hyllan.

Men mamma envisades och tog med sig den till kassan. Väl hemma i tristessen ett par dagar senare fångade boken mitt intresse och jag började att läsa. Jag läste och läste och kunde inte sluta förrän jag läst bokens sista blad. Plötsligt förstod jag så många delar av mig själv och min ex-relation att tårarna, som jag trodde jag hade gråtit slut på, åter igen började att forsa nerför mina kinder.

Från den dagen var jag hooked. Åren efter det plöjde jag nästintill maniskt igenom hela självhjälpsgenren inom psykologi och läste de flesta böcker som fanns att tillgå, vissa till det bättre, andra garanterat sämre. Jag började förstå vad jag gillade och inte gillade, vad som var nyttigt och lärorikt och vad som mest var skräp. I samma veva började den där tidiga författardrömmen jag haft sedan barnsben göra sig påmind. Men jag var inte redo än.

Under de senaste åren har jag haft otaliga idéer om vad jag vill skriva om, men inte riktigt funnit mig till rätta i någon av dem – tills förra året.

Då föll alla pusselbitar på plats och även om jag alltid vetat exakt vilket ämne den skulle handla om så kom nu formen till mig som från ovan. Det var SÅHÄR boken skulle se ut, det var SÅHÄR den skulle låta och det var DET HÄR som läsaren skulle få som upplevelse när de följde med på bokens resa. Kanske kan du redan nu gissa vilken typ av bok det är jag skriver på?

Nämligen en bok som inte enbart handlar om relationer utan om relationer och psykologi i en härligt lättsam men informativ kombo…

… mer än så kan jag inte säga just nu, annat än att det jag skriver om inte bara ligger mig varmt om hjärtat utan även faller sig naturligt för mig med tanke på mitt yrke.

Drömmen hade blivit till en tydlig målbild…

… och därför var det äntligen dags att göra slag i saken och förverkliga såväl drömmarna som uppnå målen jag format i mitt huvud. När jag en tid därefter signade mitt bokkontrakt jublade jag inombords!

Min förhoppning är att du ska tycka att detta är lika spännande som jag!

Därför ska du få följa med mig på min resa som författare på väg mot bokens slutliga mål. Jag har redan börjat skriva och platserna har varierat. Här är bara några av de otaliga miljöer jag suttit och skapat i.

IMG_0316.JPG

Och fler hoppas jag det blir, för än är manuset inte helt klart… 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 comments. Leave new

Kul med ny bok! Spännande!

[…] de övriga delarna i min mini-serie ”En bok blir till” här: Del 1: En idé föds Del 2: Plåtning för omslag Del 3: Pressbilder väljs Del 4: Manusbearbetning Del 5: Titel och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 8 + = 18

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.