Vad är det? Jo, det är att låta sina dåliga erfarenheter från andra de dejtat tidigare styra hur de beter sig mot nya potentiella partners. Kort och gott: låta någon annan få plocka upp skiten som den förre lämnade efter sig.

Och vad menar jag med det? Såhär: Har du någon gång blivit riktigt sårad, eller kanske lite smått sårad – men av flera olika personer i en följd? Hur påverkade det dig? Oftast relativt negativt. Är du inte en stark person (vilket få är i just dessa sammanhang!) och kan skaka av dig den dåliga erfarenheten, resa på dig och gå vidare så sitter det kvar djupt inom dig. Omedvetet låter du då dessa tankar och känslor från ditt förflutna styra hur du beter dig mot din nya dejt. Och du signalerar genast ”taggarna utåt” och blir en kall, sluten och osäker person.

Exempel:
”Jag vet hur ni killar funkar, ni är alla ute efter en sak!”

”Jag vet hur ni tjejer funkar, ni vill bara ha svårfångade idioter efter er!”

”Jag har så dålig erfarenhet av tjejer/killar det är därför jag är som jag är.”

”Nuförtiden litar jag inte på någon, inte på dig heller. Du måste bevisa för mig att det går att lita på dig.”

”Jag vill veta på en gång om du är seriös eller inte för jag har blivit så sårad förr. Nu måste jag ha garantier tidigt in i relationen, annars funkar det inte för mig.”

”Du kommer inte att såra mig som alla andra gjort va? Lova?”

”En sak ska du ha klart för dig, minsta lilla du gör som kan såra mig betyder att jag drar. Bara så att du vet!”


Du tänker inte på det,
men antingen slinker dessa ord ur dig på ett eller annat sätt, eller så säger du i stället detta genom ditt kroppsspråk, hur du pratar, hur du tar för dig/inte tar för dig, hur mycket du vågar öppna upp dig, hur din inställning är etc etc.

Men… gör inte det! Du förlorar så mycket på det själv. Och i längden blir det svårt för den som är intresserad av att lära känna dig att faktiskt få lära känna dig, eftersom du ständigt är på din vakt eller kräver garantier.

Känner du igen dig och behöver hjälp med att jobba med just det här inom dig – och bli fri? Då föreslår jag att du ringer mig och bokar tid för en personlig coaching på 0735-050342. Eller mejlar mig här! (Det här är mina priser).
 

(Foto: sxc.hu)

 

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 1 = 8

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.