Jag drack inte kaffe förut. Detta för att min dåvarande läkare i princip förbjudit mig på grund av ”sår på tarmen”. Jag vande mig av vid beroendet och blev bästa vän med teet i stället. Men så tillfrisknade mina magproblem och vips kunde jag återvända till min efterlängtade älskare, kaffet och då främst Mr Latte och Mr Latte Hazelnut på enkel espresso och mindre sirap. Mmm ljuvligt, jag hade hittat hem igen!…


När jag läste en rolig studie i augustinumret av Modern Psykologi skrattade jag till. Den amerikanska psykologiprofessorn Ramani Durvasula hade undersökt 1 000 kaffedrickares karaktärsdrag och sett mönster i vår hur vår personlighet styr vårt val av kaffesort, alt vice versa.

Jag tog studien med en stor portion humor och såg det mest som kul läsning, och kanske håller du med mig? För hur tycker du att ditt val av kaffe stämmer in på Mr Ramanis forskning? 🙂 Se nedan….

20140905-132913.jpg

Av ingressen i detta inlägg att döma kan du alltså utläsa var jag hamnar in, i Latte-facket (gör allt för att hjälpa andra) och Specialbeställnings-facket (perfektionistisk). Ja, det stämmer väl faktiskt…och det jag absolut inte dricker är helt svart kaffe..huuuuhinamiiig va äckligt! Och traditionell är jag inte och tålamod är nog det jag saknar mest här i livet.

Så vem vet, kanske är den där undersökningen lite mer än bara en portion humor?… 😉

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha + 60 = 70

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.