Med ”vi” menar jag så klart en grov generalisering av oss svenskar. Och självklart är många superbra på att berömma andra, men en väldigt stor del av vårt lands befolkning är ena riktiga gnällspikar – och framför bara sin åsikt när det kommer till klagomål, aldrig annars. But why?

Visste du att du själv blir lyckligare om du börjar med att först sprida lycka? Det är sant. Och har du inte provat det så vet du inte heller resultatet.

Jag försöker alltid ge främlingar komplimanger, berömma kollegor/chefer/klasskompisar och berätta för de som står mig närmast hur bra och fantastiska de är. För varför skulle jag inte kunna göra det? Alla som kommer i min väg och som förtjänar en peppande kommentar får en! Det är mitt vardagsmotto med att sprida lycka.

Ever know and then får jag underbara mejl och läsarkommentarer som verkligen gör mig glad. Och jag är så fascinerad över att det också faktiskt finns omtänksamma människor som lägger ner några minuter på att ge mig en eloge för något de gillar. Och för att inte tala om alla som hjälpt mig på ett eller annat sätt, gratis av ren vilja, med att bygga upp mitt företag.

Här är ett mejl som berörde mig djupt som damp ner i inkorgen häromdan:

Och det handlar inte om hur du för fram ditt budskap – utan att du faktiskt gör det!

Självklart har jag frågat denna läsare om jag fick publicera mejlet – och det fick jag. Varför ville jag publicera det då? Jo, för att jag ville visa min uppskattning tillbaka till den personen och få chans till att visa just Dig som läser nu att jag är stolt över både den här personen som tog sig tid och mejlade mig – och mig själv som faktiskt lyckats sprida lycka vidare.

Dessutom mejlade jag ett långt tack-mejl tillbaka så klart!

Så min fråga nu är: Vad vill Du gör just i dag för att sprida lycka till dem du träffar?

 

 

[adsenseyu1]

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 64 − = 60

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.