Många dras till de ”populära” redan i tidigt stadie. Du minns väl hur det var i skolåldern? Alla (nästan iaf!) ville bli ihop med skolans snyggaste tjej/kille. Och de som fick chansen var resten mäkta avundsjuka på!

Det där sitter i för många, flera år senare. Att det är jakten på superman och superwoman som driver deras liv. Helst ska det vara en sådär härligt snygg människa, som helst alla på gatan bara vänder sig om trånar efter, och som har enorm drivkraft, toppjobb, utstrålning, trendig klädsmak och superintelligens (dvs. kan ta vilken diskussion som helst om vilket politiskt samhällsämne som helst).

Och var må denna man/kvinna finnas och vilka kan det tänkas vara?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Många yngre tjejer faller för de synliga supermännen, dvs. klubbkillarna, dj-gudarna, popidolerna, tv-snubbarna och andra B- och C-kändisar som är åtminstone uppnåeliga. Och som de trånar, för ”hur lätt blir inte livet om man fångar en sådan? Säkert superlätt!”.

Killarna suktar i stället efter modellbruden med stenkoll och utseendet som i en reklamkampanj. Helst ska hon vara en smart vettig tjej också och med gedigna hemmafru-kvaliteter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missförstå mig rätt, självklar vill inte ALLA ha supermen och superwomen. Men alltför många! Och som de jagar, de jagar och jagar och jagar tills de blöder och går sönder och samman.

Och vad händer? Jo, de som fångar en av dessa varelser blir oftast antingen:
1. Sjukt missnöjda, för är den där supermannen eller superkvinnan verkligen sådär super hela vägen igenom? Sällan!
eller…
2. Uttråkade, eftersom de tappar lusten när de väl fått det byte de jagat så många år. Och inser då att det bara var jakten som var intressant.

Och de som jagar utan att få någon fångst, ja du… they are missing out – big time, på allt som pågår runt dem, dvs. alla potentiella kärlekar som de aldrig ens lägger märke till. Och de tappar inte bara tron på kärleken utan även på sig själva.

Men det är dags att vakna till lite. Och börja inse värdet i såväl jakten som bytet. Är det verkligen värt det? Och varför är just dessa varelser så värdefulla att få? Det är väl mer givande att hitta någon som ligger på samma nivå som en själv, som man kan skratta tillsammans med och som inte hela tiden är supersnygga och ”perfekta” på alla plan.

Äkta kärlek föds av äkta människor – glöm aldrig någonsin det!

* Så till dig som fattat det för flera år sen, grattis!

* Till dig som fortfarande jagar supermän och superkvinnor, tänk till… är det verkligen värt det?

* Och till dig som är ihop med en superman eller superkvinna och nu blir sur på mitt inlägg: Jag är glad för din skull, så länge du är glad för din skull och mår bra ! 🙂

(Foto: The Googly och Nacentesan)

 

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] det? Läs om jakten på kärlek som ibland slutar som olycklig kärlek eller i kärleksproblem här! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → Don'ts, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 4 = 1

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.